Close
Így telnek egy luxus óceánjáró karanténjában ragadt magyar napjai

Így telnek egy luxus óceánjáró karanténjában ragadt magyar napjai

Szécsi László napok óta Chile partjainál vesztegel. 

Március 15-én járt le a szerződése egy luxushajó youth counselorjaként dolgozó Szécsi Lászlónak. Aznap utazott volna haza, már a repülőjegye is a zsebében volt, ám amikor reggel megérkeztek a San Antonióba, a chilei hatóság megtiltotta a kikötést.

“Bolyongtunk még pár napot a környéken, majd elindultunk San Diego felé, ahová elméletileg március 30-a körül érkezünk, és ahol a vendégek leszállhatnak – hogy velem mi lesz, arról semmit nem tudok, mert a crew más lapra tartozik. Úgyhogy bizonytalan időre itt ragadtam” – mondja László, aki ottani élményeit egy videós hajónaplóban rögzíti, melyben elmeséli, mi történik vele napról napra, és hogyan éli meg a helyzetet.

Ahogy az alábbi videóból is kiderül: nehezen. A hajón ragadt vendégekkel ellentétben a lejárt szerződésű személyzet tagjai – érthetően – kevésbé vidámak, szeretnének már hazamenni a családjukhoz. László elmondása alapján a hajón sok minden hasonlóan történik, mint veszélyhelyzetet kihirdetetett országokban: szigorítják a vásárlást és a vízhasználatot, a boltban néhány termék ára jelentősen elszállt. Ami viszont jó hír, hogy sem betegek, sem fertőzöttek nincsenek a fedélzeten.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

 

 

chile | magyar | karantén | luxushajó | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram