Close
Így telnek egy luxus óceánjáró karanténjában ragadt magyar napjai

Így telnek egy luxus óceánjáró karanténjában ragadt magyar napjai

Szécsi László napok óta Chile partjainál vesztegel. 

Március 15-én járt le a szerződése egy luxushajó youth counselorjaként dolgozó Szécsi Lászlónak. Aznap utazott volna haza, már a repülőjegye is a zsebében volt, ám amikor reggel megérkeztek a San Antonióba, a chilei hatóság megtiltotta a kikötést.

“Bolyongtunk még pár napot a környéken, majd elindultunk San Diego felé, ahová elméletileg március 30-a körül érkezünk, és ahol a vendégek leszállhatnak – hogy velem mi lesz, arról semmit nem tudok, mert a crew más lapra tartozik. Úgyhogy bizonytalan időre itt ragadtam” – mondja László, aki ottani élményeit egy videós hajónaplóban rögzíti, melyben elmeséli, mi történik vele napról napra, és hogyan éli meg a helyzetet.

Ahogy az alábbi videóból is kiderül: nehezen. A hajón ragadt vendégekkel ellentétben a lejárt szerződésű személyzet tagjai – érthetően – kevésbé vidámak, szeretnének már hazamenni a családjukhoz. László elmondása alapján a hajón sok minden hasonlóan történik, mint veszélyhelyzetet kihirdetetett országokban: szigorítják a vásárlást és a vízhasználatot, a boltban néhány termék ára jelentősen elszállt. Ami viszont jó hír, hogy sem betegek, sem fertőzöttek nincsenek a fedélzeten.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

 

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom