Close
A helyiek nem mehetnek sehová, mégis napi nyolcezer turista érkezik Angliába

A helyiek nem mehetnek sehová, mégis napi nyolcezer turista érkezik Angliába

Újabb ellentmondásos jelenségek a korlátozások kapcsán, ezúttal Angliából.

Nemrég beszámoltunk a Mallorcát elözönlő német turistákról, most az derült ki, hogy a hónapok óta szigorú karanténszabályok között élő britekhez napi nyolcezer turista érkezik.

Angliában május 17-ig tilos külföldre utazni nyaralási céllal, aki megteszi, ötezer fontos, mintegy kétmillió forintos bírságot kaphat. Aki a karanténszabályokat megszegi külföldről történő hazautazás után, akár tíz év börtönbüntetéssel is sújtható, vagyis nagyon szigorú következményekkel igyekeznek elrettenteni az angolokat a külföldi utaktól.

Ehhez képest a napokban kiderült, hogy a naponta az országba érkező húszezer külföldiből nyolcezer turistának vallja magát.

A Border Force nevű, önmagát whistleblowernek – tényfeltárónak – nevező szervezet hozta nyilvánosságra, de már a The Times magazin is megerősítette, hogy a belügyminisztérium turistavízumok százait állítja ki folyamatosan.

A The Times szerint a brit belügyminisztériumnak nem áll jogában megtagadni a beutazást abban az esetben, ha a turista negatív tesztet produkált, és tíz napra karanténba vonul megérkezését követően.
Nick Thomas-Symonds árnyék-belügyminiszter szerint a jelenség felháborító.

(Az árnyékkabinet – vagy árnyékkormány – egy olyan ellenzéki politikusokból álló, általában nem hivatalos csoport, akik többnyire a hivatalban levő kormány minisztériumszerkezetét követve egy alternatív testületet alkotnak. Célja általában annak a bemutatása, hogy bizonyos kérdésekben az adott ellenzéki párt hogyan cselekedne, ha kormányon lenne. Ezáltal e párt saját alternatív kormányzóképességét is demonstrálni igyekszik a közvélemény előtt.)

A Border Force-nak birtokába jutott egy olyan vízumkérelem, amelyben egy perui turista azt jelölte meg utazása céljául, hogy megnézhesse a Big Bent.

Brit ellenzéki politikusok és a közvélemény is úgy érzi, hogy ezek a nem szükséges utazások megsemmisíthetik azokat az eredményeket, amiket több hónapnyi szigorú karanténnal sikerült elérnie a briteknek.

A belügyminisztérium tagadja az értesüléseket, szerintük turisztikai céllal senki sem érkezhet az országba, és a repülőtereken dolgozó határőröknek jogukban áll visszafordítani azokat, akik vakációzni érkeznének Angliába.

Múlt héten feloldották Angliában a koronavírus-járvány megfékezésére csaknem három hónapja elrendelt kijárási korlátozásokat. A brit kormány ugyanakkor továbbra is azt kéri, hogy a lakosság még ne induljon hosszabb utazásokra az országon belül. Ennek ellenére ezrek indultak meg a parkok és tengerpartok felé.

utazás | turizmus | peru | karantén | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom