Close
A helyiek nem mehetnek sehová, mégis napi nyolcezer turista érkezik Angliába

A helyiek nem mehetnek sehová, mégis napi nyolcezer turista érkezik Angliába

Újabb ellentmondásos jelenségek a korlátozások kapcsán, ezúttal Angliából.

Nemrég beszámoltunk a Mallorcát elözönlő német turistákról, most az derült ki, hogy a hónapok óta szigorú karanténszabályok között élő britekhez napi nyolcezer turista érkezik.

Angliában május 17-ig tilos külföldre utazni nyaralási céllal, aki megteszi, ötezer fontos, mintegy kétmillió forintos bírságot kaphat. Aki a karanténszabályokat megszegi külföldről történő hazautazás után, akár tíz év börtönbüntetéssel is sújtható, vagyis nagyon szigorú következményekkel igyekeznek elrettenteni az angolokat a külföldi utaktól.

Ehhez képest a napokban kiderült, hogy a naponta az országba érkező húszezer külföldiből nyolcezer turistának vallja magát.

A Border Force nevű, önmagát whistleblowernek – tényfeltárónak – nevező szervezet hozta nyilvánosságra, de már a The Times magazin is megerősítette, hogy a belügyminisztérium turistavízumok százait állítja ki folyamatosan.

A The Times szerint a brit belügyminisztériumnak nem áll jogában megtagadni a beutazást abban az esetben, ha a turista negatív tesztet produkált, és tíz napra karanténba vonul megérkezését követően.
Nick Thomas-Symonds árnyék-belügyminiszter szerint a jelenség felháborító.

(Az árnyékkabinet – vagy árnyékkormány – egy olyan ellenzéki politikusokból álló, általában nem hivatalos csoport, akik többnyire a hivatalban levő kormány minisztériumszerkezetét követve egy alternatív testületet alkotnak. Célja általában annak a bemutatása, hogy bizonyos kérdésekben az adott ellenzéki párt hogyan cselekedne, ha kormányon lenne. Ezáltal e párt saját alternatív kormányzóképességét is demonstrálni igyekszik a közvélemény előtt.)

A Border Force-nak birtokába jutott egy olyan vízumkérelem, amelyben egy perui turista azt jelölte meg utazása céljául, hogy megnézhesse a Big Bent.

Brit ellenzéki politikusok és a közvélemény is úgy érzi, hogy ezek a nem szükséges utazások megsemmisíthetik azokat az eredményeket, amiket több hónapnyi szigorú karanténnal sikerült elérnie a briteknek.

A belügyminisztérium tagadja az értesüléseket, szerintük turisztikai céllal senki sem érkezhet az országba, és a repülőtereken dolgozó határőröknek jogukban áll visszafordítani azokat, akik vakációzni érkeznének Angliába.

Múlt héten feloldották Angliában a koronavírus-járvány megfékezésére csaknem három hónapja elrendelt kijárási korlátozásokat. A brit kormány ugyanakkor továbbra is azt kéri, hogy a lakosság még ne induljon hosszabb utazásokra az országon belül. Ennek ellenére ezrek indultak meg a parkok és tengerpartok felé.

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom