Close
Bő orrhosszal nyeri a különleges házak versenyét ez a belga villa

Bő orrhosszal nyeri a különleges házak versenyét ez a belga villa

Láttál már olyan házat, amelynek az alakja azért olyan, amilyen, hogy beférjen a fák közé? Nem? Akkor most pótoljuk a hiányosságot.

Gentben épült bontott téglákból ez a fantasztikusan szabálytalan ház a BLAF Architecten stúdió tervezésében. A GjG House nevű projekt egy 19. századi kúria helyén épült fel; a ház egy főúthoz közel esik, a fák viszont remekül eltakarják és hangszigetelik is az épületet. Cserébe az épület is nagyon kedves az erdővel:

ahelyett, hogy akár egy fát is kivágtak volna, olyan alaprajzúra tervezték az épületet, hogy a fák közötti helyre férjen.

A téglaházban hosszú, méretes nyílászárókat helyeztek el, hogy fénnyel teljen meg a mesebeli otthon. A tervezők ahelyett, hogy eltakarták volna a téglafalakat, inkább kiemelték:

szerintük ezerszer szebb a valódi tégla látványa, mint a sajnos túl gyakran használt, téglamintás tapétáké.

Az állításhoz sűrűn bólogatunk.

A tetők fa tartógerendái és a meleg bútorozás ügyesen ellensúlyozza a téglafalak nagyon ipari jellegét. A házat emellett úgy tervezték, hogy maga a szerkezet önmegtartó legyen: a téglafal formájának és kapcsolódásainak köszönhetően annyira stabil, hogy semmilyen extra tartószerkezetre nincs szükség. A terekben a fabútorokat szintén egyedileg készítették, a ház kanyargását követve.

Hihetetlen ház, nagyon szívesen megnéznénk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Stijn Bollaert)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom