Close
Bő orrhosszal nyeri a különleges házak versenyét ez a belga villa

Bő orrhosszal nyeri a különleges házak versenyét ez a belga villa

Láttál már olyan házat, amelynek az alakja azért olyan, amilyen, hogy beférjen a fák közé? Nem? Akkor most pótoljuk a hiányosságot.

Gentben épült bontott téglákból ez a fantasztikusan szabálytalan ház a BLAF Architecten stúdió tervezésében. A GjG House nevű projekt egy 19. századi kúria helyén épült fel; a ház egy főúthoz közel esik, a fák viszont remekül eltakarják és hangszigetelik is az épületet. Cserébe az épület is nagyon kedves az erdővel:

ahelyett, hogy akár egy fát is kivágtak volna, olyan alaprajzúra tervezték az épületet, hogy a fák közötti helyre férjen.

A téglaházban hosszú, méretes nyílászárókat helyeztek el, hogy fénnyel teljen meg a mesebeli otthon. A tervezők ahelyett, hogy eltakarták volna a téglafalakat, inkább kiemelték:

szerintük ezerszer szebb a valódi tégla látványa, mint a sajnos túl gyakran használt, téglamintás tapétáké.

Az állításhoz sűrűn bólogatunk.

A tetők fa tartógerendái és a meleg bútorozás ügyesen ellensúlyozza a téglafalak nagyon ipari jellegét. A házat emellett úgy tervezték, hogy maga a szerkezet önmegtartó legyen: a téglafal formájának és kapcsolódásainak köszönhetően annyira stabil, hogy semmilyen extra tartószerkezetre nincs szükség. A terekben a fabútorokat szintén egyedileg készítették, a ház kanyargását követve.

Hihetetlen ház, nagyon szívesen megnéznénk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Stijn Bollaert)

építészet | fák | belgium | különleges | tégla

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram