Bő orrhosszal nyeri a különleges házak versenyét ez a belga villa

Láttál már olyan házat, amelynek az alakja azért olyan, amilyen, hogy beférjen a fák közé? Nem? Akkor most pótoljuk a hiányosságot.

Gentben épült bontott téglákból ez a fantasztikusan szabálytalan ház a BLAF Architecten stúdió tervezésében. A GjG House nevű projekt egy 19. századi kúria helyén épült fel; a ház egy főúthoz közel esik, a fák viszont remekül eltakarják és hangszigetelik is az épületet. Cserébe az épület is nagyon kedves az erdővel:

ahelyett, hogy akár egy fát is kivágtak volna, olyan alaprajzúra tervezték az épületet, hogy a fák közötti helyre férjen.

A téglaházban hosszú, méretes nyílászárókat helyeztek el, hogy fénnyel teljen meg a mesebeli otthon. A tervezők ahelyett, hogy eltakarták volna a téglafalakat, inkább kiemelték:

szerintük ezerszer szebb a valódi tégla látványa, mint a sajnos túl gyakran használt, téglamintás tapétáké.

Az állításhoz sűrűn bólogatunk.

A tetők fa tartógerendái és a meleg bútorozás ügyesen ellensúlyozza a téglafalak nagyon ipari jellegét. A házat emellett úgy tervezték, hogy maga a szerkezet önmegtartó legyen: a téglafal formájának és kapcsolódásainak köszönhetően annyira stabil, hogy semmilyen extra tartószerkezetre nincs szükség. A terekben a fabútorokat szintén egyedileg készítették, a ház kanyargását követve.

Hihetetlen ház, nagyon szívesen megnéznénk!

Ez is érdekelhet:

Minden kijárási korlátozást ebben a házban szeretnénk eltölteni

Még este nyolc és hajnali öt között sem akarnánk kimenni belőle.

(Fotók: Stijn Bollaert)

fák | építészet | bontott tégla | ház | különleges

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom