Close
Négy magyar a világ legjobb éttermeinek listáján

Négy magyar a világ legjobb éttermeinek listáján

Szép teljesítmény!

A La Liste a világ ezer legjobb éttermének listáját adja ki évről évre, immáron harmadik esztendeje. 2016-ban és 2017-ben is négy szereplőt delegáltunk az élmezőnybe, a helyzet idén sem változott, de ez is remek teljesítménynek tekinthető.

A 2019-es listán a hazai éttermek közül a legjobb értékelést az Onyx kapta 83 ponttal, ezzel beelőzte a Costest, ami viszont gyengébben szerepelt a tavalyinál. Ebben nyilván az is benne van, hogy ez az év az Onyxé volt, hiszen tavasszal megkapták a második Michelin-csillagjukat is, ezzel az eredménnyel pedig egyedüliként ők büszkélkedhetnek a régióban.

Míg 2016-ban az Olimpia is ott volt a négyesben, ma már a Borkonyha (80 pont) szerepel ott, de stabil résztvevő az encsi Anyukám mondta is (80 pont), aminek nagyon-nagyon örülünk, mert ugyan nincs Michelin-csillagja, de egyedi és kiváló intézmény. (A Costes Downtownnak van ugyan csillaga, de mégsem fért fel a listára…)

Az encsi mágusok: Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs

És hogy kik állnak az élen? Röviden: franciák.

A csúcson a párizsi Guy Savoy áll, ezt követi a New York-i Le Bernardin (Éric Ripert étterme), a dobogó harmadik fokát pedig a szintén párizsi Alain Ducasse au Plaza Athénée foglalja el.

A La Liste-et egyébként nem egy szakmai zsűri kizárólagos véleménye alapján állítják össze, hanem több értékelési rendszer eredményeit, fogyasztók és bloggerek értékeléseit alapul véve állítanak össze egy rangsort. A teljes listát ide kattintva lehet átböngészni.

étterem | la liste | Borkonyha | costes | anyukám mondta

FOLYTASD EZZEL

Gyorsított eljárásban vették fel a veszélyeztetett örökségek listájára ezt az ukrajnai ételt

A világ legjobb desszertjei, amikért minden édesszájú bejárná a világot

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom