Négy magyar a világ legjobb éttermeinek listáján

Szép teljesítmény!

A La Liste a világ ezer legjobb éttermének listáját adja ki évről évre, immáron harmadik esztendeje. 2016-ban és 2017-ben is négy szereplőt delegáltunk az élmezőnybe, a helyzet idén sem változott, de ez is remek teljesítménynek tekinthető.

A 2019-es listán a hazai éttermek közül a legjobb értékelést az Onyx kapta 83 ponttal, ezzel beelőzte a Costest, ami viszont gyengébben szerepelt a tavalyinál. Ebben nyilván az is benne van, hogy ez az év az Onyxé volt, hiszen tavasszal megkapták a második Michelin-csillagjukat is, ezzel az eredménnyel pedig egyedüliként ők büszkélkedhetnek a régióban.

Míg 2016-ban az Olimpia is ott volt a négyesben, ma már a Borkonyha (80 pont) szerepel ott, de stabil résztvevő az encsi Anyukám mondta is (80 pont), aminek nagyon-nagyon örülünk, mert ugyan nincs Michelin-csillagja, de egyedi és kiváló intézmény. (A Costes Downtownnak van ugyan csillaga, de mégsem fért fel a listára…)

Az encsi mágusok: Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs

És hogy kik állnak az élen? Röviden: franciák.

A csúcson a párizsi Guy Savoy áll, ezt követi a New York-i Le Bernardin (Éric Ripert étterme), a dobogó harmadik fokát pedig a szintén párizsi Alain Ducasse au Plaza Athénée foglalja el.

A La Liste-et egyébként nem egy szakmai zsűri kizárólagos véleménye alapján állítják össze, hanem több értékelési rendszer eredményeit, fogyasztók és bloggerek értékeléseit alapul véve állítanak össze egy rangsort. A teljes listát ide kattintva lehet átböngészni.

étterem | Borkonyha | la liste | costes | anyukám mondta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom