Szerelemből született Magyarország első luxustortája: a budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter, Michelin-csillagos étteremben megfordult séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában.
A szarvasgomba iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága a desszertvacsora után egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán.
A Nour desszertműhelyben most, fél évnyi folyamatos tökéletesítés után,
március 23-tól rendelhető a La Truff’, Magyarország első luxustortája.
A La Truff’ luxustorta Palágyi Eszter és a desszertműhely közös munkájának eredményeképp született meg.
Az első szarvasgombás desszert a Nour és a séf tavaly augusztusi Dubaji Desszertvacsoráján debütált és a vendégek nagy elismerését élvezhette. Ezután kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.
A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni és elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt.
A La Truff’ torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást.
A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.
A tortának nemcsak az ízvilága, hanem a megjelenése is mutatja, hogy igazi high-end termékről van szó.
A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak: az Érsek Éden szarvasgombaolaja aroma hozzáadása nélkül, igazi szarvasgombából készül.
A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát.
A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.
budaörs | Palágyi Eszter | desszertműhely | La Truff’ | luxus
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!