Close
Így próbálja tehermentesíteni a tömegközlekedést és a közutakat Elon Musk cége

Így próbálja tehermentesíteni a tömegközlekedést és a közutakat Elon Musk cége

Elon Musk Boring Company elnevezésű, infrastrukturális fejlesztésekért felelős cége épp egy Las Vegas-i alagútrendszeren dolgozik, mely a tömegközlekedés és az egyéni autózás helyett kínálna közösségi alternatívát.

Az első három állomás már 2021 áprilisában megnyílt a Las Vegas-i Kongresszusi Központ (LVCC) alatt, most pedig a kibővített úthálózat részeként elsőként készült el a Resorts World Las Vegas szállodakomplexumnál található megálló. A tervek szerint összesen ötvenöt állomás lesz majd, ahol be lehet szállni egy sofőr által vezetett Tesla-taxiba.

A Vegas Loop névre keresztelt, mintegy ötvenöt kilométeres alagútrendszer a Kongresszusi Központot köti majd össze a Las Vegas Stripnek és Las Vegas belvárosának népszerű úti céljaival,

és a cég szerint óránként több ezer utast tud majd felvenni, a Kongresszusi Központtól a Stripig tartó félórás utat mindössze három percre rövidítve.

A Vegas Loop ugyanakkor, Musk 2017-es Hyperloop-tervével ellentétben nem a sebességről fog szólni, itt ugyanis ötven-hatvan kilométer/órával fognak haladni az autók. Amint valaki beszáll egy járműbe, az már nem áll meg többször, hanem egyenesen az úti célra szállítja az utasát. A cég ezzel a torlódásokat szeretné csökkenteni, bár a felhasználók szerint a nagyobb rendezvények esetén ezt a célt még nem sikerül teljesen elérnie.

A vállalat nemrégiben tett javaslatot hasonló alagútrendszerek építésére Austinben, Miamiban és Fort Lauderdale-ben, ez utóbbit pedig már jóvá is hagyta a város.

Las Vegasban egyébként bármi megeshet, például akár egy ilyen, szürreális hotelben is tölthetjük az éjszakát, de az is lehet, hogy úgy suhanunk át a városon, ahogyan László tette, aki 78 nap alatt utazta be Amerika vad tájait.

(Forrás: Dezeen, képek: Unsplash, Dezeen)

Vegas Loop | Tesla | las vegas | usa

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram