Close
Megnyílt Kína leghosszabb, egészen hihetetlen víz alatti alagútja

Megnyílt Kína leghosszabb, egészen hihetetlen víz alatti alagútja

Nem kicsiben gondolkoztak a Taj-alagút megépítésénél, így az ára csakúgy, mint a kinézete is egészen elképesztő lett.

Majdnem négy év építkezés után idén év elején átadták a Taj-alagutat, ami 10,79 kilométeres hosszával Kína leghosszabb, víz alatti autópálya-alagútja. Az expressz alagút a Taj-tó alatt fut végig Csiangszu tartományban, körülbelül ötven kilométerre Sanghajtól.

Csangcsou tartomány tájékoztatása szerint a projekt nem kevesebb, mint 9,9 milliárd jüanból, azaz több, mint 493 milliárd forintból valósult meg.

Építésekor több, mint kétmillió köbméter betont használtak fel, hogy kialakítsák a hatsávos, 17,45 méter széles pályát.

Az alagútban LED-lámpák biztosítják az elképesztően látványos színkavalkádot; a világítás célja, hogy biztosan ébren tartsa a sofőröket.

Az alagút célja az, hogy a Taj-tóról levegyék az óriási forgalmi terhelést, valamint a Jangce torkolatának gazdasági fellendülését is remélik a projekttől.

A világ leghosszabb, víz alatti autópálya-alagútjának versenyét mellesleg Norvégia nyeri a 14,3 kilométer hosszú Ryfast-alagúttal, ami Stavangert és Strandot köti össze. A víz alatti alagutak közül pedig a leghosszabb az Angliát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút a maga 37,9 kilométerével, viszont itt ugyebár csak vonatok közlekednek.

(Forrás: CNN, fotók: Getty)

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom