Close
Dermesztően látványos graffitivel elevenít meg egy legendát a világhírű street artos

Dermesztően látványos graffitivel elevenít meg egy legendát a világhírű street artos

Egy óriási kígyó kanyarog lefelé a portugáliai Guarda ikonikus lépcsősoráról az SFHIR néven ismert street artos legújabb alkotásában.

A madridi születésű spanyol utcai művész, SFHIR 1995 óta foglalkozik graffitivel, és monumentális falfestmények készítésére specializálódott. A graffitik elkészítése során különböző festőeszközöket használ, így légkeféket, ecseteket, hengereket és festékspray-ket is.

A legújabb alkotásában a legendákból ismert királykobra és egy kislány ellentéte jelenik meg.

A több mint ezer méter tengerszint feletti magasságban található Guarda Portugália legmagasabban fekvő városa, így nem csoda, hogy lépten-nyomon lépcsősorok szabdalják. A Nemzetközi Kortárs Művészeti Fesztivál megbízásából keltette ott életre SFHIR a mesékből ismert aranylegendát.

Az alkotást úgy készítette el, hogy tökéletesen kihasználja a felület adta lehetőségeket, így született meg az óriáskígyó képe, aki lefelé halad a hatalmas lépcsősoron, ahol egy szőke lány repülőszemüveggel és alabárddal várja a pillanatot, hogy megvédhesse magát magát a világ leghosszabb mérges kígyójától.

Nemrég megírtuk, hogy elárverezi az OpenSea digitális piac Jean-Michel Basquiat egy rajzát, amelyet új tulajdonosa megsemmisíthet majd az árverés után.

(Fotók: SFHIR, forrás: Designboom)

graffiti | streetart | portugália | rajz | SFHIR

FOLYTASD EZZEL

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Faházkánaán Kapolcson - A Treehouses és a Hello Wood bevette a Balaton-felvidéket

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom