Close
A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Pugliában nyitottsággal és befogadó lelkülettel találkozunk.

A booking.com elkészítette 2023 legbarátságosabb városainak listáját, melynek alapjául a saját Travel Review díjuk szolgált. Ezzel azokat a szálláshelyeket és közlekedési partnereket jutalmazzák, amelyek kiemelkedően kellemes élményt kínálnak a vendégeknek, és átlagon felüli számú, kifogástalan értékelésű szálláshellyel rendelkeznek.

Ez alapján a világ legbarátságosabb települése a Baritól nem messze található, tengerparti Polignano a Mare lett, amely gyönyörű szikláival és elbűvölő strandjaival csábítja a turistákat.

A természeti szépségekkel, templomokkal és vízesésekkel körülvett, tajvani Hualien ezüstérmet kapott, a harmadik helyet pedig a tengerpartjairól és ínycsiklandó konyhájáról ismert spanyolországi San Sebastián foglalja el.

Íme, az első tíz helyezett:

1. Polignano a Mare, Olaszország
2. Hualien City, Tajvan
3. San Sebastián, Spanyolország
4. Drezda, Németország
5. Klaipeda, Litvánia
6. York, Egyesült Királyság
7. Ushuaia, Argentína
8. Porto De Galinhas, Brazília
9. Mexikóváros, Mexikó
10. Gold Coast, Ausztrália

A tavalyi listán szintén egy olasz város került az első helyre, ha pedig ez elég inspiráció ahhoz, hogy idén megcélozd Olaszországot, így vonatozhatod be bankkártyakímélően a csizmát.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

polignano a mare | olaszország | san sebastian | legbarátságosabb városok | puglia

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom