Ezek a világ legbiztonságosabb országai ebben a pillanatban

Ismét elkészült a Global Peace Index, mely a világ legbiztonságosabb országait listázza. A rangsor elkészítésekor figyelembe vették a bűnözési ráták mellett a korrupció szintjét is. 

Az egyik legfontosabb szempont utazástervezésnél a közbiztonság, hiszen senki sem szeretne folyamatosan aggódni amiatt, mikor éri baj. Éppen ezért készítik el minden évben a Global Peace Indexet. Olyan szempontokat alapján állítják össze az országok rangsorát, mint

az erőszak, a bűnözési ráta, a terrorizmus vagy éppen a nemzetközi konfliktusok.

A lista első helyén 2008 óta nincs változás, így nem meglepő módon idén is Izland bizonyult a legbiztonságosabbnak. A második helyen Dánia végzett, különösen a korrupció alacsony szintje miatt. A bronzérmes Írország lett, mely a tavalyi évhez képest öt helyett lépett előre a rangsorban.

Skellig Michael-sziget világörökségi keresztény apátsággal

Íme, a világ tíz legbiztonságosabb országa jelenleg:

  1. Izland
  2. Dánia
  3. Írország
  4. Új-Zéland
  5. Ausztria
  6. Szingapúr
  7. Portugália
  8. Szlovénia
  9. Japán
  10. Svájc

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

Dánia | izland | írország | utazás | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom