Ezek a legbiztonságosabb országok, ha külföldön kezdenél új életet

Európa országai jó választásnak tűnnek, hiszen a top tízes listában hat is megtalálható.

Soha nem volt könnyebb külföldre költözni és ott munkát vállalni, mint napjainkban. Ráadásul a digitális nomád lét rugalmas munkakörülményeket is kínál és számos munkakör teszi lehetővé a teljes munkaidős távmunkát.

A William Russell nevű nemzetközi biztosítási szolgáltató körbenézett a világban, hogy megtalálja a legbiztonságosabb úti célokat a kivándorlók számára. A Global Peace Index elérhető adatai mellett huszonhárom tényező alapján állították össze rangsorukat.

A legbiztonságosabb úti célok közös jellemzője a magas szintű oktatás és a szociális jólét.

A vizsgálatból kiderült, hogy ha külföldön kezdenénk új életet, Izlandot érdemes választani.

Az országban a várható élettartam nyolcvanhárom év, köszönhetően az alacsony szennyezettségi szintnek, a közegészségügyi rendszernek, és az alacsony bűnözési rátának. 2020-ban egész Európában ott volt a legkevesebb gyilkosság és köztudottan kedvelik Izlandot a családok és az egyedül utazók.

A lista második helyén Dánia áll, harmadikra pedig a magas várható élettartam, a digitális és környezeti biztonságért tett erőfeszítései miatt Írország került. Az első ötben ott van még Új-Zéland és Ausztria is.

Íme, a világ tíz legbiztonságosabb országa:

  1. Izland
  2. Dánia
  3. Írország
  4. Új Zéland
  5. Ausztria
  6. Szingapúr
  7. Portugália
  8. Szlovénia
  9. Japán
  10. Svájc

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kivándorló | biztonság | digitális nomád | távmunka | közbiztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom