Kiderült, melyik európai országban kell a legtöbbet fizetni egyetlen gombóc fagyiért

A fagyi drágul, de még mindig nagyon népszerű. Az Order Bird pénztárgép-szolgáltató a 2023-as aktuális fagylaltjelentéséhez Németország, Ausztria és Svájc összesen több mint ötezer vendéglátóhelyének anonimizált pénztárgépadatait elemezte a 2020 és 2023 közötti időszakra vonatkozóan.

Németországban egy gombóc jelenleg átlagosan 1,80 euróba (690 forintba) kerül, harminc centtel többe, mint három éve. A tartományok közötti összehasonlítás azt mutatja, hogy Berlin a legdrágább a maga kéteurós (767 forintos) gombóconkénti árával. Aki viszont több gombócot szeretne élvezni ugyanannyi pénzért,

az Szász-Anhaltban jár a legjobban.

Ott a fagylalt ára jóval az átlag alatt van, 1,29 euró (495 forint) gombóconként. A fagylaltrajongóknak Ausztriában kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk: arrafelé egy gombóc jelenleg 1,94 euró körüli (2020-ban még 1,65 euró volt) – írja a VIMOSZ-ra hivatkozva a turizmus.com.

Bár minimálisan csökkent az ára az előző évhez képest, de a frissítő nyári finomság Svájcban a legdrágább:

jelenleg egy gombóc fagylalt körülbelül 2,20 svájci frankba kerül (ami 883 forintnak felel meg).

A svájciak kényeztetik magukat viszont a legnagyobb adagokkal. A németek átlagosan 1,50 gombóc/rendelés mellett döntenek, amikor fagylaltozóba mennek és míg ők nem tudnak dönteni egy vagy két gombóc között, addig az osztrák fagylaltrajongók átlagban két gombócot rendelnek.

A legtöbb fagylaltkelyhet és ostyát azonban Svájcban fogyasztják: ott jelenleg átlagban 2,20 gombócot kérnek a pultnál.

(Forrás: Turizmus.com, fotók: Getty)

Svájc | gomóc | fagyi | legdrágább | ár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom