Kiderült, melyik európai országban kell a legtöbbet fizetni egyetlen gombóc fagyiért

A fagyi drágul, de még mindig nagyon népszerű. Az Order Bird pénztárgép-szolgáltató a 2023-as aktuális fagylaltjelentéséhez Németország, Ausztria és Svájc összesen több mint ötezer vendéglátóhelyének anonimizált pénztárgépadatait elemezte a 2020 és 2023 közötti időszakra vonatkozóan.

Németországban egy gombóc jelenleg átlagosan 1,80 euróba (690 forintba) kerül, harminc centtel többe, mint három éve. A tartományok közötti összehasonlítás azt mutatja, hogy Berlin a legdrágább a maga kéteurós (767 forintos) gombóconkénti árával. Aki viszont több gombócot szeretne élvezni ugyanannyi pénzért,

az Szász-Anhaltban jár a legjobban.

Ott a fagylalt ára jóval az átlag alatt van, 1,29 euró (495 forint) gombóconként. A fagylaltrajongóknak Ausztriában kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk: arrafelé egy gombóc jelenleg 1,94 euró körüli (2020-ban még 1,65 euró volt) – írja a VIMOSZ-ra hivatkozva a turizmus.com.

Bár minimálisan csökkent az ára az előző évhez képest, de a frissítő nyári finomság Svájcban a legdrágább:

jelenleg egy gombóc fagylalt körülbelül 2,20 svájci frankba kerül (ami 883 forintnak felel meg).

A svájciak kényeztetik magukat viszont a legnagyobb adagokkal. A németek átlagosan 1,50 gombóc/rendelés mellett döntenek, amikor fagylaltozóba mennek és míg ők nem tudnak dönteni egy vagy két gombóc között, addig az osztrák fagylaltrajongók átlagban két gombócot rendelnek.

A legtöbb fagylaltkelyhet és ostyát azonban Svájcban fogyasztják: ott jelenleg átlagban 2,20 gombócot kérnek a pultnál.

(Forrás: Turizmus.com, fotók: Getty)

legdrágább | fagyi | Svájc | fagylalt | gomóc | ár

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés