Ebbe a tíz külföldi városba nem ajánlott költözni a magas megélhetési költéségi miatt

Míg egyesek a kedvezőbb pénzügyek miatt költöznek külföldre (különösen a digitális nomádokra igaz ez), mások a karrierjüket követve a világ legdrágább városaiban kezdenek új életet – elvégre ott vannak a lehetőségek.

De vajon melyik város a legdrágább hely, ahová el lehet költözni?

A Mercer pénzügyi szolgáltató vállalat végzett néhány kutatást ennek kiderítése érdekében.

A tanulmány nem kevesebb, mint kétszáz (!) tényező, például a közlekedés, az élelmiszerárak, a ruházat és a szórakozás költségeinek figyelembe vételével vizsgált meg 226 helyet. Az alapos elemzés egyébként a lakásárakat és az inflációt nevezte meg a megélhetési költségek emelkedésének legfőbb okaként.

A figyelembe vett szempontok alapján a legdrágább hely a külföldről érkezők számára Hongkong lett – méghozzá immáron sokadik alkalommal, ezt a pozíciót ugyanis öt éve őrzi.

A második helyen Szingapúr, a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen pedig négy svájci város (Zürich, Genf, Bázel és Bern) áll.

Így néz ki a top tíz:

  • Hongkong
  • Szingapúr
  • Zürich, Svájc
  • Genf, Svájc
  • Bázel, Svájc
  • Bern, Svájc
  • New York, USA
  • London, Egyesült Királyság
  • Nassau, Bahamák
  • Los Angeles, USA

Részletes elemzést itt lehet nézegetni.

Görögországban Szantorini és Míkonosz számít a legkeresettebb úti célnak, holott a népszerűségük okán a drága helyek közé tartoznak. Szerencsére rengeteg más görög sziget képes hasonló élményeket adni – a költségek töredékéért.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash, Getty Images)

városok | költségek | rangsor | lista | helyek

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom