Close
Íme a világ legdrágább reptéritaxi-fuvarjai

Íme a világ legdrágább reptéritaxi-fuvarjai

Egy hosszú repülőút után a városközpontba jutás legkomfortosabb módja az, ha megkerüljük a tömegközlekedést, és hátradőlve élvezzük a taxi privát kényelmét. Amennyiben persze megtehetjük. 

A FleetLogging készített egy tanulmányt arról, hogy a világ nagyvárosaiban mennyiért lehet taxival eljutni a repülőtérről a belvárosba. A telematikai szolgáltatással foglalkozó oldal 1249 különböző repülőteret vizsgált meg.

Az eredményekből kiderült, hogy aki Japánban jár, és taxival tervezi a bejutást, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia,

ugyanis a világ tíz legdrágább repülőtéri taxijából nyolc az ázsiai országban közlekedik.

Egy fuvar Hirosima vagy Óita városközpontjába az adott repülőtérről 165 dollárba (kb. 50 ezer forintba) kerül – konkrétan ez a két legdrágább reptéri taxi a világon.

Európában a Southend Airportról kóstál a legtöbbet egy belvárosi fuvar, az angliai reptér a maga 146 dollárjával (44 ezer forintjával) a világszintű összesítésben a negyedik helyet foglalja el.

A világ tíz legdrágább reptéri taxifuvarja:

Hiroshima Airport, Hirosima, Japán – $165
Oita Airport, Óita, Japán – $165
New Chitose Airport, Szapporó, Japán – $150
Chubu Centrair International Airport, Nagoja, Japán – $148
Southend Airport, London, Anglia– $146
Narita International Airport, Tokió, Japán – $145
Oslo Airport-Gardermoen, Oslo, Norvégia– $145
Kagoshima Airport, Kagosima, Japán – $135
Shizuoka Airport, Sizuoka, Japán – $135
Kansai International Airport, Oszaka, Japán – $129

(Egy amerikai dollár kb. háromszáz forint.)

A legtöbb olcsó repülőtéri taxit pedig Afrikában és Közép-Ázsiában találjuk a tanulmány szerint. A benini Cotonouban működő Cadjehoun repülőtérről csupán egy dollárba kerül egy városközpontba tartó taxiút, ugyanennyi a tarifa a tunéziai Tozeurben lévő Nefta nemzetközi repülőtérről, a nicaraguai Bluefields repülőtérről, és a szintén nicaraguai Puerto Cabezas reptérről. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Félig-meddig ide kapcsolódik, hogy a férfiak kiadásai tizenhat százalékkal több éghajlatkárosító kibocsátással járnak együtt, mint a nőké, annak ellenére, hogy a két nem csaknem ugyanannyit költ – derült ki egy svéd tanulmányból.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom