Close
Íme a világ legdrágább reptéritaxi-fuvarjai

Íme a világ legdrágább reptéritaxi-fuvarjai

Egy hosszú repülőút után a városközpontba jutás legkomfortosabb módja az, ha megkerüljük a tömegközlekedést, és hátradőlve élvezzük a taxi privát kényelmét. Amennyiben persze megtehetjük. 

A FleetLogging készített egy tanulmányt arról, hogy a világ nagyvárosaiban mennyiért lehet taxival eljutni a repülőtérről a belvárosba. A telematikai szolgáltatással foglalkozó oldal 1249 különböző repülőteret vizsgált meg.

Az eredményekből kiderült, hogy aki Japánban jár, és taxival tervezi a bejutást, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia,

ugyanis a világ tíz legdrágább repülőtéri taxijából nyolc az ázsiai országban közlekedik.

Egy fuvar Hirosima vagy Óita városközpontjába az adott repülőtérről 165 dollárba (kb. 50 ezer forintba) kerül – konkrétan ez a két legdrágább reptéri taxi a világon.

Európában a Southend Airportról kóstál a legtöbbet egy belvárosi fuvar, az angliai reptér a maga 146 dollárjával (44 ezer forintjával) a világszintű összesítésben a negyedik helyet foglalja el.

A világ tíz legdrágább reptéri taxifuvarja:

Hiroshima Airport, Hirosima, Japán – $165
Oita Airport, Óita, Japán – $165
New Chitose Airport, Szapporó, Japán – $150
Chubu Centrair International Airport, Nagoja, Japán – $148
Southend Airport, London, Anglia– $146
Narita International Airport, Tokió, Japán – $145
Oslo Airport-Gardermoen, Oslo, Norvégia– $145
Kagoshima Airport, Kagosima, Japán – $135
Shizuoka Airport, Sizuoka, Japán – $135
Kansai International Airport, Oszaka, Japán – $129

(Egy amerikai dollár kb. háromszáz forint.)

A legtöbb olcsó repülőtéri taxit pedig Afrikában és Közép-Ázsiában találjuk a tanulmány szerint. A benini Cotonouban működő Cadjehoun repülőtérről csupán egy dollárba kerül egy városközpontba tartó taxiút, ugyanennyi a tarifa a tunéziai Tozeurben lévő Nefta nemzetközi repülőtérről, a nicaraguai Bluefields repülőtérről, és a szintén nicaraguai Puerto Cabezas reptérről. A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Félig-meddig ide kapcsolódik, hogy a férfiak kiadásai tizenhat százalékkal több éghajlatkárosító kibocsátással járnak együtt, mint a nőké, annak ellenére, hogy a két nem csaknem ugyanannyit költ – derült ki egy svéd tanulmányból.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Getty Images)

legolcsóbb | reptéri | taxi | repülőtér | legdrágább

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram