Ezekben a városokban most a legdrágább élni

Címvédés történt.

Egy új tanulmány szerint az egész világot tekintve Szingapúrban és Zürichben a legköltségesebb a mindennapi élet.

A délkelet-ázsiai metropolisz megtartotta tavalyi első helyét, míg Svájc legnagyobb városa a 2022-es hatodikról ugrott nagyot.

Szingapúr egyébként tizenegy év alatt kilencszer vezette a rangsort, Zürich három év kihagyás után tér vissza a legszűkebb elitbe.

New York, amely egy évvel ezelőtt még holtversenyben állt az élen, most az Economist Intelligence Unit (EIU) Worldwide Cost of Living Report legfrissebb anyaga szerint Genf mögött épphogy lemaradt a dobogóról.

A jelentősebb városok közül London a tizenkettedik helyen van a 173 szereplőt felvonultató listán, míg az egyik legnagyobb előrelépő az angliai Manchester, amely harmincegy helyet ugorva a világ 42. legdrágábbja lett. A top tízbe Hongkong, Los Angeles, Párizs, Koppenhága, Tel-Aviv és San Francisco került még.

Nyugat-Európa, ahol a tíz legdrágább város közül négy is megtalálható, az elemzés szerint "az élelmiszerek, a ruházati cikkek és a különféle szolgáltatások terén tapasztalható erős infláció, valamint az euró és más helyi valuták felértékelődése" miatt teljesített így.

A skála másik végén helyet foglalók közül továbbra is a szíriai Damaszkusz mondható a legolcsóbb városnak, amelyet az iráni Teherán, a líbiai Tripoli és a pakisztáni Karacsi követ. A legnagyobb visszaesést az oroszországi Moszkva és Szentpétervár élte meg, mivel az ukrajnai orosz inváziót követően bevezetett szankciók gyengítették a rubelt.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

rangsor | városok | megélhetés | legdrágább | toplista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom