Ezekből az európai városokból garantáltan nem vágynál máshová

Európa tele van fantasztikus városokkal, remek strandokkal, nagyszerű épületekkel és stílusos úti célokkal, amelyek igazán remek életkörülményeket tudnak biztosítani a helyi lakosság számára.

Az Európai Bizottság elkészítette friss jelentését, amiben azt vizsgálták, melyek azok a városok, ahol a legboldogabbak az emberek.

A lista első helyére Zürich került, mint Európa legélhetőbb városa,

ezzel több mint nyolcvan más, amúgy nagyszerű várost előzött meg a rangsorban.

A kutatás szerint a zürichi lakosok többnyire elégedettek voltak a munkájukkal, a tömegközlekedéssel, az egészségügyi szolgáltatásokkal, a levegő minőségével és az anyagi helyzetükkel is. A város gyenge pontjának az ingatlanárak bizonyultak, amik meglehetősen magasnak mondhatók.

A negatív rangsort Palermo vezeti.

Szicíliai kulturális és gazdasági központja, bár gyönyörű, napsütéses óráinak száma magas, gasztronómiai kínálata pedig kiemelkedő, a lakosság mégsem boldog. Csupán a 62 százalékuk elégedett az ottani életkörülményeikkel. Nem tartják ideális lakóhelynek a családok és a kisgyermekek számára, gyengének tartják a város zöldterületeit és az egészségügyi szolgáltatásokat is.

A negatív rangsorban egy magyar város is szerepel.

Miskolcon az ott élők hetvennégy százaléka elégedett az életével. Leginkább a közbiztonságra panaszkodnak az ottaniak, a válaszadók fele nem érzi magát biztonságban akkor, amikor éjszaka a városban kell közlekedniük. Ráadásul a munkához való hozzáférés sem könnyű, csupán a válaszadók huszonhárom százaléka véli úgy, hogy a városban egyszerű jó munkát találni.

Íme, Európa tíz legélhetőbb városa:

 1. Zürich
 2. Koppenhága
 3. Groningen
 4. Gdańsk
 5. Lipcse
 6. Stockholm
 7. Genf
 8. Rostock
 9. Kolozsvár
 10. Braga

Ezek pedig a legkevésbé élhetőek:

 1. Palermo
 2. Athén
 3. Isztambul
 4. Tirana
 5. Nápoly
 6. Belgrád
 7. Róma
 8. Szkopje
 9. Miskolc
 10. Podgorica

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

zürich | legélhetőbb városok | Európa

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom