Egy italra beülni sokkal többet jelent annál, hogy konkrétan mit kortyolgatunk ott. Ezért jó tudni, mely bárok tartoznak a legjobbak közé a világon – vagy legalább Európában. Ebben segít a European Bar Guide.
A platform több fő szempont alapján rangsorolta az európai bárokat, ezek pedig: az italok minősége és választéka; a stílus és a dekoráció; a karakter, a hangulat és a helyi közösségi élet; a kényelem és az események választéka, valamint az ár-érték arány, amelyek végén aztán kijött egy összesített pontszám, a „pub going factor”.
Így tehát Európa legjobb bárja a La Fleur En Papier Doré lett Brüsszelben. A hely művészi középkori berendezéssel büszkélkedhet, a European Bar Guide pedig „karakteresnek és jellegzetesnek” nevezte.
A második helyen viszont nem más következik,
mint a Szimpla Kert, Budapest legrégebbi és leghíresebb romkocsmája, amelynek omladozó épületét graffitik, lágy fények, növények, diszkógömbök és neonreklámok díszítik.
A top 20 így fest:
- La Fleur En Papier Doré, Brüsszel
- Szimpla Kert, Budapest
- Retsins Lucifernum, Bruges
- t'Brugs Beertje, Bruges
- Zlatna Ribica, Szarajevó
- Papa Joe's Jazzlokal, Köln
- U Hrocha, Prága
- Le Pot Au Lait, Liège
- Goupil Le Fol, Brüsszel
- Kulminator, Antwerpen
- Vlissinghe, Bruges
- Schlenkerla, Bamberg
- Bar Marsella, Barcelona
- The Gravediggers, Dublin
- Pavilhão Chinês, Lisszabon
- Café De Dokter, Amszterdam
- Dick Mack's, Dingle
- U Černého vola, Prága
- Papa Joe's Biersalon, Köln
- Dead Soldier Speakeasy, Iași
A világsztárok étkezési, italfogyasztási, öltözködési szokásai alapvetően formálják a közízlést. Ha pedig tudjuk azt, hogy kedvenc hírességünk mit fogyaszt szívesen, mi is szeretnénk kipróbálni. Frank Sinatra-rajongóknak ilyen lehet a Rusty Nail koktél.
(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)
rangsor | legjobb | siker | Európa | szimpla kert | budapest
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!