Close
Hivatalos! Ezek Magyarország legjobb cukrászdái 2021-ben

Hivatalos! Ezek Magyarország legjobb cukrászdái 2021-ben

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza nyilvánosságra hozta a top 10 budapesti és vidéki cukrászdáinak listáját, a győztest tekintve pedig idén sem született meglepetés.

A Dining Guide negyedik éve értékeli az Év Cukrászdája Díjjal Mihályi László váci desszertszalonját, a Mihályi Patisserie-t, amely az ország legjobb cukrászdáinak listáján és a legjobb vidéki cukrászdák listáján is első helyen szerepel. A listák további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást. Ha szeretnénk megkóstolni az ország legjobb cukrászdák különlegességeit, Vác mellett érdemes ellátogatnunk többek között Balatonfüredre, Sopronba, Gyenesdiásra is, és Budapesten több helyszínen is édes élmények várnak.

Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója úgy nyilatkozott: hat évvel ezelőtt teljesen újrafogalmazták a Dining Guide étteremértékelő rendszerét, amelyben az elfogultság-mentes szakmai szempontok alapján kialakított vizsgálati rendszer fontosságát tartották elsődlegesnek. Meglátása szerint egy kalauz megbízhatóságának két legfontosabb záloga a függetlenség és a szakértelem.

Megközelítőleg 390 hely került az idén a látómezőnk fókuszába, ezekből a Top100 kiadvány 175 éttermet mutat be, hetven alternatív étkezési lehetőséget és huszonöt cukrászdát – tette hozzá.

Top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:

  • Mihályi Patisserie
  • Auguszt József Cukrászdája
  • Bergmann Cukrászdák
  • DesszertNeked Formációk
  • Dolcissima
  • Gerbeaud
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Kollázs Brasserie & Bar Patisserie
  • Málna The Pastry Shop
  • Mónisüti

Top 10 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:

  • Mihályi Patisserie
  • Apátsági Rege Cukrászda
  • Bergmann Cukrászdák
  • Desszertem
  • Édes Piros Desszertvilág
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Kiss-Virág Cukrászda
  • Mónisüti
  • Sakura Cukrászda és Reggeliző
  • Százéves Cukrászda

Nézzük, mit mond az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz a legjobbakról!

Mihályi Patisserie

A Mihályi Patisserie 2021-ben ünnepelte a 13. születésnapját. Az alapító, Mihályi László a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője, amit képvisel a cukrászatban, az páratlan és előremutató az országban, cukrászdájának hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, A repertoár részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már tízéves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, mindez csúcsminőségű alapanyagokból megvalósítva.

Auguszt József Cukrászdája

Auguszt József Cukrászdája egy igazi állócsillag a hagyományos magyar cukrászdák egén. Az alapító, Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első üzletét, a történet pedig még ma sem ért véget. A tradíciók követését és a folyamatos remek minőséget Auguszt József neve szavatolja.

Személyében családjának ötödik generációs cukrászmesterét tisztelhetjük. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda asztalainál valódi hazai klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újításra való törekvés sem idegen Auguszt Józseftől.

Bergmann Cukrászdák

Az ikonikus balatonfüredi cukrászdák a Bergmann család vállalkozásaként működnek, már 1992-es érkezésük óta. Klasszikus nagypolgári kávéházak, desszertszalonok hangulatát idézik a cukrászdák, a jól ismert klasszikusokkal, remek minőségben.

Az ismert süteményeken felül saját kreációkkal is készülnek. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémesét árulják Bergmannék, sokan kizárólag a Bergmann krémesért érkeznek, akár messzebbről is.

DesszertNeked formációk

A DesszertNeked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdobozszerű, modern, oldott hangulatú, franciás üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik vezető újhullámos cukrászdája.

Bár kezdetben kifejezetten a tarte-oknak, macaronoknak éltek, mára a franciás monodesszertek átvették az uralmat a pultban.

Dolcissima

Davide Deligo olasz pályájának fontos állomásai voltak a pékműhelyek, a kínálatban ezért megannyi péksütemény szerepel, például cornetto és focaccia is.

A cukrászda szinte minden olasz régió kedvencei közül tart egyet-egyet, de mégis felülreprezentáltabbak a déli édességek. A szicíliai cannolo, az utánozhatatlan nápolyi sfogliatelle, az emblematikus babá al rhum is Olaszországba kalauzol, ahogy a többi sütemény és fagylalt is emlékezetes marad.

Gerbeaud

A Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert, legendás vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra.

A Ház csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek.

A kitűnő minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

Kollázs Brasserie & Bar Patisserie

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace Kollázs étterméhez kapcsolódó cukrászat valódi 21. századi világklasszis, mely bármely nagyvárosban büszkén kínálhatná remek desszertjeit, fantáziáit.

Menyhárt Attila szaktudása, stílusérzéke és precizitása emeli mesteri szintre a Kollázs édességeit, melyek megidézik a magyar és a francia klasszikusokat, de hűen mutatják a jelenlegi trendeket is, persze sajátos formában.

Málna The Pastry Shop

A Málna The Pastry Shop szakmai vezetője, Kolonics Zoltán elhivatottsága, tudása és kreativitása jóvoltából hamar az ország meghatározó, a mezőnyből kiemelkedő cukrászdája lett.

Mutatós monodesszertjei már ránézésre is maximalizmust sejtetnek, az ízek pedig emelnek a téten. Fagylaltjuk is népszerű, könnyedén a legjobbak között említhetjük.

Mónisüti

Három éve még rendhagyó módon, konkrét cukrászda nélkül, csak mint beszállító cukrászüzem szerepelt a Mónisüti a Dining Guide Top cukrászdákat ajánló listáján.

Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása a múltban kizárólag megrendelésre, és a térség desszertet kínáló helyeire vitt süteményeket, mára viszont saját, önálló cukrászdában is megvásárolhatjuk a hagyományos, vegán, esetleg paleo finomságokat. Szezonális sütéseikor babkával, fánkkal, bejglivel is készül a gyenesdiási, minden ízében házias cukrászda.

Egyre többeket érint azonban az ételallergia, szerencsére számukra is karnyújtásnyira hozzák a legjobb mentes cukrászdák az édes, habos finomságokat. Érdemes felkeresni ezeket is országszerte.

Nemrég átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A Top 10+2 ranglistára idén – a Dining Guide történetében először –, három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

legjobb cukrászda | főváros | budapest | cukrászat | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom