Egyre többeket érint az ételallergia, azok azonban, akik tej-, tojás- vagy gluténérzékenyek, ugyanúgy szeretik a finom süteményeket, mint bárki más. Szerencsére egyre több olyan cukrászda működik az országban, amely kifejezetten az ételallergiások kedvében jár. Ezek közül válogattunk.
Naspolya Nassolda – Budapest
A Naspolyda Nassolda Magyarország első raw vegan cukrászdája, amely egyszer és mindenkorra száműzte a lisztet, a tojást és a tejet is.
Különleges desszertjeikben a főszerepet a gyümölcsök és olajos magvak kapják, a sütemények elkészítése során pedig arra törekednek, hogy főzés, sütés, párolás nélkül, az alapanyagok teljes tiszteletben tartásával alkossák meg édességeiket. Az egyik legnépszerűbb tortájuk a mákos citromtorta, amely kellemes fanyarságával garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Vital Cafe & Bistro – Győr
A különleges kávézó és bisztró létrehozását a kávézás és a gluténmentes sütemények iránti szeretet mozgatta.
A kínálatban kompromisszumok nélkül megtalálhatja mindenki a számára leginkább megfelelő desszertet, hiszen vannak tej-, tojás-, adalék-, cukor- és gluténmentes finomságaik is.
Süti, nem süti – Szeged
A Tisza Lajos körúton, frekventált helyen található a szegedi ételérzékenyek földi paradicsoma, a Süti, nem süti, ahol a parádés desszertek mellé finom kávék, és sokféle smoothie közül is választhatunk.
Kihagyhatatlan kreációjuk a ricotta mousse erdei gyümölccsel és a mangó mousse maracujával.
Ráadásul Szegeden a sütemények mellé koncertélmények is járnak, az akusztikus örömzenélés kicsiket és nagyokat is elvarázsol.
Ez is érdekelhet:
sütemény | torta | édesség | tojásmentes | tejmentesVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!