Close
Fővárosi delikátok, ahol a legjobb külföldi élelmiszereket lehet beszerezni

Fővárosi delikátok, ahol a legjobb külföldi élelmiszereket lehet beszerezni

Ha imádjuk a változatos ízvilágot, szívesen ismerkedünk más kultúrák gasztronómiájával, mit csinálunk? Utazunk! És mit teszünk, ha erre egy világjárvány miatt nincs esélyünk? Végigjárjuk a főváros legjobb delikátjait, és beszerezzük az interkulturális gasztronómia legütősebb autentikus alapanyagait. Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni!

Ázsiai ízek élelmiszerbolt és ételbár

Az ázsiai konyha számos különleges alapanyagra épül, amelyek egy része beszerezhető a hipermarketekben is.

Ha azonban az igazán jó minőségű élelmiszerek mellé szakértő tanácsadást is szeretnénk kérni például egy koreai leves elkészítéséhez, érdemes ellátogatni a Szépvölgyi útra.

Az ázsiai üzletben tényleg minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet a szószoktól kezdve a rizstésztákon át egészen a különlegesebbnél különlegesebb fűszerekig.

Itt találod: 2. kerüIet, Szépvölgyi út 2/B

The British Store

Annak ellenére, hogy a brit konyhát sokan lenézik, mi azt mondjuk: az újlipótvárosi delikátba nem elég egy vászonszatyrot magunkkal vinni, hiszen olyan brit élelmiszereket találhatunk a polcokon, ahol minden gurman ott tudja hagyni a fél havi fizetését.

A kekszek és teák végtelen választékán túl ott vannak a brit ciderek és sörök, amelyeket egyszer tényleg érdemes végigkóstolni. De megtalálhatók azok a szószok is, amelyekkel Jamie Oliver és Gordon Ramsay receptjeiben rendre találkozhatunk.

Itt találod: 13. kerület, Tátra utca 26.

Szír élelmiszerbolt

Az arab konyha nemcsak népszerű, de egészséges és igen gazdag ízvilágú is. A 11. kerületi Karinthy Frigyes úton található szír élelmiszerboltban pedig mindent megtalálhatunk, amire egy ízig-vérig közel-keleti vacsorához szükségünk lehet.

Az autentikus fűszerek mellett friss húsokat, prémium labane joghurtokat is vásárolhatunk, de széles a választék felvágottakból és olívabogyókból is.

Itt találod: 11. kerület, Karinthy Frigyes út 27.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

ázsiai gasztronómia | ázsiai étel | delikát | ázsiai konyha | brit gasztonómia

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram