Close
Fővárosi delikátok, ahol a legjobb külföldi élelmiszereket lehet beszerezni

Fővárosi delikátok, ahol a legjobb külföldi élelmiszereket lehet beszerezni

Ha imádjuk a változatos ízvilágot, szívesen ismerkedünk más kultúrák gasztronómiájával, mit csinálunk? Utazunk! És mit teszünk, ha erre egy világjárvány miatt nincs esélyünk? Végigjárjuk a főváros legjobb delikátjait, és beszerezzük az interkulturális gasztronómia legütősebb autentikus alapanyagait. Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni!

Ázsiai ízek élelmiszerbolt és ételbár

Az ázsiai konyha számos különleges alapanyagra épül, amelyek egy része beszerezhető a hipermarketekben is.

Ha azonban az igazán jó minőségű élelmiszerek mellé szakértő tanácsadást is szeretnénk kérni például egy koreai leves elkészítéséhez, érdemes ellátogatni a Szépvölgyi útra.

Az ázsiai üzletben tényleg minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet a szószoktól kezdve a rizstésztákon át egészen a különlegesebbnél különlegesebb fűszerekig.

Itt találod: 2. kerüIet, Szépvölgyi út 2/B

The British Store

Annak ellenére, hogy a brit konyhát sokan lenézik, mi azt mondjuk: az újlipótvárosi delikátba nem elég egy vászonszatyrot magunkkal vinni, hiszen olyan brit élelmiszereket találhatunk a polcokon, ahol minden gurman ott tudja hagyni a fél havi fizetését.

A kekszek és teák végtelen választékán túl ott vannak a brit ciderek és sörök, amelyeket egyszer tényleg érdemes végigkóstolni. De megtalálhatók azok a szószok is, amelyekkel Jamie Oliver és Gordon Ramsay receptjeiben rendre találkozhatunk.

Itt találod: 13. kerület, Tátra utca 26.

Szír élelmiszerbolt

Az arab konyha nemcsak népszerű, de egészséges és igen gazdag ízvilágú is. A 11. kerületi Karinthy Frigyes úton található szír élelmiszerboltban pedig mindent megtalálhatunk, amire egy ízig-vérig közel-keleti vacsorához szükségünk lehet.

Az autentikus fűszerek mellett friss húsokat, prémium labane joghurtokat is vásárolhatunk, de széles a választék felvágottakból és olívabogyókból is.

Itt találod: 11. kerület, Karinthy Frigyes út 27.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom