Close
Ez az öt legjobb téli kirándulóhely Magyarországon

Ez az öt legjobb téli kirándulóhely Magyarországon

Hazánk tele van szebbnél szebb kirándulóhelyekkel, amelyek nemcsak a tavasztól őszig tartó időszakban várják a túrázókat. Olyan kirándulóutakat gyűjtöttünk össze, amelyek télen is gyönyörű természeti környezetet, páratlan kilátást és izgalmakat tartogatnak.

Gömbkilátó, Balatonboglár

A Xantus János Gömbkilátót az 1950-es években építették a brüsszeli világkiállításra, a mai formáját a 2012-es felújítását követően nyerte el. A nyitott, tizenöt méter átmérőjű kilátót december elején ideiglenesen bezárták, azonban érdemes elsétálni hozzá, hiszen maga az építmény is turisztikai látványosság, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra.

Dobogókő

Dobogókő remek úti cél lehet bárki számára, hiszen változatos túraútvonalakkal várja a kirándulókat, legyenek azok gyakorlott teljesítménytúrázók, vagy babakocsival közlekedő családok.

Télen a tapasztaltabbak számára izgalmas a Thirring körút, ahol helyenként meredek, csúszós szakaszok nehezítik meg a kirándulók dolgát, ezzel szemben a Rezső körút a családok számára a legideálisabb választás, melynek végén a Rezső-kilátóból nyílik varázslatos panoráma a téli világra.

Mátra – Országos Kéktúra útvonala

Az Országos Kéktúra útvonala a Mátra gerincén vezet keresztül, hogy a 180 méteres tengerszint feletti magasságból egészen 964 méterig kapaszkodjunk fel. Az andezitsziklákkal tarkított erdőkön keresztül vezető ösvény télen egészen különleges arcát mutatja.

Boszorkánykő

A Salgó közelében található különös formájú szikla, a Boszorkánykő viszonylag könnyen megközelíthető, hiszen egy jól kialakított geológiai tanösvényen keresztül érhetjük el.

A legenda szerint a szinte függőleges szikla tetejéről lökték alá évszázadokkal ezelőtt a boszorkánysággal vádolt nőket.

Pilisszentkereszt

Pilisszentkereszt ismert és népszerű kirándulóhely. A Budapesttől csupán huszonhat kilométerre, a Pilis szívében található település titkos barlangokat is rejt. Érdemes ellátogatni a Szent Özséb-barlangba, vagy a Szopláki-ördöglyukba, ez utóbbit egy könnyedebb, három kilométeres séta során érhetjük el. Különlegessége, hogy fokozottan védett és csupán 1883-ban fedezték fel.

(Fotók: Getty Images)

dobogókő | magyarország | Mátra | pilisszentkereszt | ösvény

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram