Close
Kiderült, melyik most a legjobb ország a világon

Kiderült, melyik most a legjobb ország a világon

Ezek alapján Európa nagyon jó kis helynek tűnik.

Sok országnak van valamije, amire építve azt állítják, hogy ők a legjobbak.

Franciaországban készülnek a legjobb sütemények, India a legtehetségesebb krikettjátékosairól ismert, az USA világszínvonalú egyetemekkel büszkélkedhet, Brazília pedig a legváltozatosabb élővilágú országnak számít. De összességében vajon melyik lehet a legjobb?

Egy újonnan felállított rangsor próbál meg erre a kérdésre választ adni. A közös lista a US News and World Report, a WPP marketingcég és a Pennsylvaniai Egyetem közös projektjének eredménye. A tanulmány nyolcvanhét ország esetében több mint hetven tényező átfogó elemzését végezte el, amihez felhasználtak 17 ezer ember megkérdezéséből származó információkat is.

A kategóriák között szerepelt az örökség (például ételek és kulturális látnivalók), az életminőség olyan tényezőkkel, mint mondjuk a munkaerőpiac, a jövedelmi egyenlőség és az oktatási rendszer, valamint a társadalmi célok, köztük az emberi jogok érvényesülése és az éghajlatváltozás kapcsán mutatott elköteleződés.

Ezek alapján a világ legjobbja a csodálatos hegyek, a csokoládé és a sajtok országa, Svájc lett.

Az első helye nagyrészt az alacsony munkanélküliségnek és korrupciónak, valamint a nagy kulturális befolyásnak (a Nobel-díjasok jelentős száma svájci) köszönhető.

A második helyen Kanada áll, amelyet a jelentés high-tech ipari társadalomként jellemez, továbbá jó munkaerőpiaccal, oktatási és egészségügyi rendszerrel, valamint gazdasági és politikai stabilitással büszkélkedhet.

A harmadik helyen Svédország végzett, vagyis az az ország, amely állítólag a legbőkezűbb emberekkel rendelkezik – a bruttó nemzeti termékük nagyjából egy százalékát fordítják ugyanis évente humanitárius segélyekre. A tanulmány szerint a svédeké az egyik legboldogabb ország a világon, és egyben az egyik legcsaládbarátabb is.

Ausztrália és az Egyesült Államok zárja az első ötöt. Az első tíz hely felét egyébként európai országok foglalják el.

A top tíz így fest:

  • Svájc
  • Kanada
  • Svédország
  • Ausztrália
  • Egyesült Államok
  • Japán
  • Németország
  • Új-Zéland
  • Egyesült Királyság
  • Hollandia

A teljes listát, amelyen Magyarország a 49. helyen végzett, ide kattintva lehet böngészni.

Európa legnépszerűbb úti céljai nagyon nehezen birkóznak meg a turistadömpinggel. Egy szakértő elárulja, hogyan lehet jó eséllyel elkerülni a tömeget a megtelt táblát szinte már kitett városokban.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

legjobb | lista | országok | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram