Close
Öt dolog, amiért egyszer el kell utazni Kanadába

Öt dolog, amiért egyszer el kell utazni Kanadába

A jégkorongon, a juharszirupon és a vadonban kóborló jávorszarvasokon túl mutatjuk, mit érdemes megnézni és átélni a hatalmas észak-amerikai országban.

Niagara-vízesés

Egyetlen kanadai kaland sem lehet teljes a Niagara-vízesés nélkül. Néhány évszázada még csónakokon, hordókon vagy más vízi járműveken ülve dacoltak vele,

szerencsére ma már léteznek családbarátabb verziók is.

Ajánlott egy békés sétát tenni a vízesés körül kora reggel a Clifton Hill közelében, majd felpattanni a Niagara Skywheelre és élvezni az egészen elképesztő kilátást.

Jegesmedvék vándorlása

Egy őszi etapra időzített utazás során kihagyhatatlan élmény a manitobai Churchillben. Hiába még csak őszt mutat a naptár, érdemes rétegesen és melegen öltözni, mert arrafelé a hideg jóval hamarabb becsekkol.

A jegesmedvék a környező szárazföldekről a Hudson-öböl körüli jégmezőkhöz vándorolnak. Október vagy november a legjobb időpont a megfigyelésükhez, és ha esetleg nem is sikerül elcsípni magát a vándorlást, a gyülekezésük és az egymással társalgásuk is különleges látvány.

National Arts Center

Az 1966-ban alapított, majd néhány éve felújításon átesett intézményben kanadai és nemzetközi művészek adják egymásnak a kilincset.  Nem érdemes kihagyni a világ egyik legelismertebb klasszikus zenekarának, a National Arts Center Orchestrának műsorát.

Victoria kikötője

Különösen a tavaszi és nyári hónapokban szikrázóan tiszta látvány.

Nemcsak a pihenő hajókban lehet gyönyörködni, mert a kikötő élete szinte pezseg; tele van éttermekkel, üzletekkel, utcai performanszokkal, menő szállodákkal és lüktető energiával.

Whistler Blackcomb síközpont

Miközben Whistler havas lejtőin siklunk lefelé, ugyanazt a terepet élvezhetjük, mint amit a profi olimpikonok használtak a 2010-es téli olimpiai játékokon. A síközpont a tizenkét évvel ezelőtti eseménynek köszönhetően igazi turisztikai látványosság lett. Amikor pedig épp nem borítja hó a környéket, a hegyi kerékpározás és a golfozás rajongói veszik birtokba.

A közelben számos szálloda és étterem található, vagyis a Whistler remek bázist jelenthet az aktív pihenésre és a kanadai finomságok megkóstolására.

Imádjuk a lenyűgöző szépségű, hatalmas országot a lehetetlen színű tavaival és a hófehér hegyeivel, egyszerűen képtelenség betelni vele. Itt megpróbáltuk kiválasztani a legimponzánsabb látnivalóit – mi tagadás, ez amilyen hálás, legalább annyira nehéz feladat volt.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Unsplash, Getty Images)

lista | látnivalók | látványosságok | utazás | kanada

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram