Kiderült, melyik ország a legkeresettebb üdülési célpont az egész világon

Természetesen egy mesés tájakban, világörökségi helyszínekben, ókori városokban és pompás strandokban gazdag ország végzett az élen, ahol még az ételek is kiválóak.

A TravelSupermarket által végzett felmérés arra kereste a választ, jelenleg melyik ország számít a legfelkapottabb nyaralóhelynek, mire keresnek rá az emberek legtöbbször, amikor a következő üdülésüket tervezgetik. A válasz megtalálása érdekében a Google kulcsszókeresőjét vetették be, az eredmények pedig kissé meglepőek lehetnek.

Kiderült, hogy Európa egyértelműen vezet, az öt legkeresettebb üdülési célpont közül négy itt található. Az abszolút favorit pedig nem más, mint Olaszország, több mint 220 ezren keresnek rá havonta.

Persze akadnak azért különbségek, hiszen amíg az Egyesült Államok, Kanada, Oroszország, Brazília, Kína, Mexikó és India lakosai körében egyértelműen Olaszország a legkeresettebb nyaralóhely, addig például az Egyesült Királyság, Izland, Norvégia és Algéria lakói Spanyolországra kerestek rá a legtöbbször üdüléssel kapcsolatosan. Érdekesség, hogy maguk az olaszok is Spanyolországba mennek a legszívesebben nyaralni, míg az ausztrálok számára a Maldív-szigetek az elsődleges.

Mindent egybevetve a következőképpen fest az első öt helyezett: Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Görögország, Franciaország. Az európai dominanciát tehát csupán a harmadik helyen álló Ausztrália tudta megtörni.

Ez is érdekelhet:

Ez az arisztokratikus tó Olaszország családi ékszere

A Comói-tónál akár egy hosszú hétvége is jó, de egy hónap azért sokkal jobb. A nyáron megjártuk, most pedig elmeséljük és megmutatjuk, mit láttunk és mit éreztünk a világ kétségtelenül egyik legpompásabb vidékén.

(Képek: Getty Images)

nyaralás | népszerű | nyaralóhely | üdülés | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom