Így néz ki a világ legmagasabban lévő "csatornahídja"

Két amszterdami épület közé álmodta meg a világ legmagasabban fekvő csatornahídját a Frankey nevű holland street art-os. Az építmény üveg alapot kapott, megjelenésében pedig a város egyik történelmi hídjára emlékeztet. 

Franky, azaz Frank de Ruwe rajzfilmekbe illő csatornahidat telepített az Amszterdam központjában található két épület közé. A Canal Skybridge névre hallgató építmény tíz méterrel a föld felett helyezkedik el. A miniatűr hidat sötétzöld korlátok szegélyezik, a tetején pedig egy hagyományos lámpás látható.

A Canal Skybridge az Adyen nevű cég székhelyét köti össze a szomszédos épületben található több irodával.

A híd nem látogatható a nyilvánosság számára, de az Adyen dolgozói nagy örömmel haladnak át a világ legmagasabb csatornahídján, amelynek rövidke, ám annál szebb üvegsétányáról letekintve az utcai forgalmat is megleshetik.

A művész szerint az általa megépített híd összekötőként, de interfészként is szolgál a humor és a csoda között.

Frankey Amszterdam híres street art-osa, akinek alkotásaiban a popkultúra és a rajzfilmek világa is hangsúlyos szerepet kap. Legutóbb egy akrobatikus jelenet főszereplőjévé válhatott általa Goofy, de egy szellőzőnyílást is átalakított már Kanye West portréjává. A mostani alkotása pedig egy újabb lépcsőfok afelé, hogy a művész az építészet világában is próbára tegye magát.

Úgy tudni, hogy a csatornahíd három év munkájának eredményeként születhetett meg.  A külső részeket 3D nyomtatással hozták létre, a talapzat üvegből áll, magát a szerkezetet pedig acélkábelek és óriási csavarok tartják. Ez utóbbiakba Frankey arcképét gravírozták.

(Forrás: Dezeen, fotók: Kees Hummel)

csatorna | csatornahíd | street art | Amszterdam | híd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom