Close
Ezek most a legmenőbb utcák a világon

Ezek most a legmenőbb utcák a világon

Mert a menő városok a menő negyedeknél, a menő negyedek pedig menő utcáknál kezdődnek. 

A Time Out magazin minden évben rangsorolja a világ legnagyszerűbb városait és a legfelkapottabb negyedeit. Mivel 2021-ben az emberek javarészt az otthonuk közelében maradtak, ezért idén inkább a legmenőbb utcákat kereste.

Mindehhez a világ minden tájáról összesen 27 ezer embert kérdezett meg  négy különböző szempontot vizsgálva. A kritériumok az alábbiak voltak:

  • ételkínálat
  • szórakozás
  • kultúra
  • közösség

A kiadvány emellett a világot lefedő szerkesztői csapatát is igénybe vette, hogy még mélyebbre ásson az egyes utcák történetében. Az alapos kutatás után a Time Out  harmincra szűkítette a listát. Íme a három legjobb!

1. Smith Street – Melbourne, Ausztrália

A világ jelenlegi legmenőbb utcáját az ausztráliai Melbourne-ben találjuk.

Az értékelések kiemelték a Smith Street szórakozóhelyeit és az éttermi szcénáját, amely elérhető fine dining konyhát kínál, valamint méltatták a remek színvonalú üzleteket, a melegbárokat és az élőzenés helyeket.

2. Passeig de Sant Joan – Barcelona, Spanyolország

Barcelona egyik kedvenc szpotja elsősorban sokszínűség terén teljesített kiválóan.

Illusztráció

A trenditől a hagyományosig elég széles szektort lefed a Passeig de Sant Joan, amely abszolút elkötelezett a zöld irányba: rengeteg növénnyel és széles járdával ösztönzi hatalmas sétákra és bringázásokra az arrafelé járókat.

3. South Bank – London, Anglia

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a londoni South Bank szerepel, ahol brit főváros hangulatának legjobb pillanatai állnak össze egy folyton pezsgő, látványos egésszé.

Magyaországi utca sajnos nem került fel a harmincas listára, melyet amúgy itt lehet böngészni.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

 

utcai | legjobb | lista | legmenőbb | a világ

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom