Close
Ezek most a legmenőbb utcák a világon

Ezek most a legmenőbb utcák a világon

Mert a menő városok a menő negyedeknél, a menő negyedek pedig menő utcáknál kezdődnek. 

A Time Out magazin minden évben rangsorolja a világ legnagyszerűbb városait és a legfelkapottabb negyedeit. Mivel 2021-ben az emberek javarészt az otthonuk közelében maradtak, ezért idén inkább a legmenőbb utcákat kereste.

Mindehhez a világ minden tájáról összesen 27 ezer embert kérdezett meg  négy különböző szempontot vizsgálva. A kritériumok az alábbiak voltak:

  • ételkínálat
  • szórakozás
  • kultúra
  • közösség

A kiadvány emellett a világot lefedő szerkesztői csapatát is igénybe vette, hogy még mélyebbre ásson az egyes utcák történetében. Az alapos kutatás után a Time Out  harmincra szűkítette a listát. Íme a három legjobb!

1. Smith Street – Melbourne, Ausztrália

A világ jelenlegi legmenőbb utcáját az ausztráliai Melbourne-ben találjuk.

Az értékelések kiemelték a Smith Street szórakozóhelyeit és az éttermi szcénáját, amely elérhető fine dining konyhát kínál, valamint méltatták a remek színvonalú üzleteket, a melegbárokat és az élőzenés helyeket.

2. Passeig de Sant Joan – Barcelona, Spanyolország

Barcelona egyik kedvenc szpotja elsősorban sokszínűség terén teljesített kiválóan.

Illusztráció

A trenditől a hagyományosig elég széles szektort lefed a Passeig de Sant Joan, amely abszolút elkötelezett a zöld irányba: rengeteg növénnyel és széles járdával ösztönzi hatalmas sétákra és bringázásokra az arrafelé járókat.

3. South Bank – London, Anglia

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a londoni South Bank szerepel, ahol brit főváros hangulatának legjobb pillanatai állnak össze egy folyton pezsgő, látványos egésszé.

Magyaországi utca sajnos nem került fel a harmincas listára, melyet amúgy itt lehet böngészni.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom