Minket is meglepett, melyik most a világ legpihentetőbb városa

Egy relaxáló nyaralás legtöbbeknek a tengerparti lazítást vagy egy természetbeli elvonulást jelent, de egy friss összeállítás szerint a városok is adhatnak nyugis opciót.

Az utasbiztosítással foglalkozó MoneySuperMarket kidolgozott egy afféle "nyugodt városok" indexet, amiben hetvenöt helyet értékelt olyan tényezők alapján, mint a levegő-, fény- és zajszennyezés, a közlekedési dugók, az átlagos napsütéses órák száma, valamint a helyiek elégedettsége és közvetlensége.

Mindezek alapján a világ legpihentetőbb városát Izlandon találjuk.

A lista élén ugyanis Reykjavík végzett lenyűgöző 85,5 pontos eredményével, köszönhetően a jó levegőminőségnek, az alacsony szennyezettségi szintnek, a vidám helyieknek és a rengeteg zöld területnek. Vagyis, igazából minden kategóriában remekül szerepelt.

A második helyen Észtország fővárosa, Tallinn zárt 82,3 ponttal, nagyrészt nyugalma és szuperhatékony infrastruktúrája miatt. A harmadik a Norvégia nyugati partján fekvő Bergen lett, amely a legtisztább levegővel és a legalacsonyabb fényszennyezettségi szinttel büszkélkedhet. Az európai városok egyébként finoman szólva is dominálták a rangsort, konkrétan az első tízben csak az öreg kontinens képviselői szerepelnek.

Ha a rangsor aljára tekintünk, a legkevésbé pihentetőbb városokat is megtaláljuk, ezt a kétes címet pedig nem Las Vegas, Párizs vagy London kapta, hanem New York.

A tíz legpihentetőbb város pedig:

  • Reykjavík
  • Tallinn
  • Bergen
  • Bécs
  • Stockholm
  • Vilnius
  • Ljubljana
  • München
  • Zürich

Európa-szerte vizsgálták a megélhetési költségek alakulását egy friss kutatásban, hogy feltárják a legmegfizethetőbb és a legdrágább helyeket, ahol tárt karokkal várják a távmunkában dolgozókat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

lista | reykjavik | utazás | városok | legpihentetőbb

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom