Egy szakértő elárulta, melyik a létező legrosszabb ülés a repülőgépen

És a legjobbat sem hallgatta el. 

A repülés hihetetlenül hatékony módja egy nagyon távoli helyre eljutásnak, de nem mindenki találja kényelmesnek a hosszú utazást. A fürdőszobákban érdekelt Victorian Plumbing nevű cég éppen ezért a minél kényelmesebb repülés érdekében utánajárt, hol ajánlott ülni a gépen és hol kevésbé.

Brenna Ryan, a Victorian Plumbing munkatársa azt javasolta, hogy az utasok jobban érezhetik magukat a fedélzeten, ha figyelembe veszik, milyen messze van a kinézett helyüktől a legközelebbi mosdó. "Gondoljuk át, milyen sűrűn látogatjuk a mosdót. Ha erre az a válasz, hogy elég gyakran, akkor ezt vegyük figyelembe a helyfoglalásnál" – mondja. "A repülőgépeken általában elöl és hátul is található vécé, ezért ha lehet, igyekezzünk oda ülni, és kerüljük a gép közepét, ami ugye a legmesszebb van a vécéktől."

A Victorian Plumbing által végzett kutatás szerint a legjobb ülés a repülőn a 4C.

Ez egy folyosó melletti hely, ami elég közel van a mosdóhoz anélkül, hogy éreznénk az esetlegesen kiáramló kellemetlen szagokat, aztán nincs túl közel a repülőgép elejéhez sem, ahol az emberek mellettünk állnak sorban mosdóért, emellett elég messze van az onnan érkező szagoktól, plusz még trappolni se kell sokat a mellékhelyiségért.

A legrosszabb ülés a repülőn pedig a 11A.

Nemcsak a mosdótól van távolabb, de egyben ablak melletti hely is, ami megnehezíti a gyakori mosdószünethez szükséges manőverezést. Plusz nem rendelkezik ablakkal sem, annak ellenére, hogy hivatalosan úgynevezett ablakos ülés.

Az ablak melletti helyről alapból ugyan remek a kilátás, viszont ott sokkal nehezebb felállni vagy lábakat nyújtóztatni.

Az AllClear utasbiztosítási szolgáltató új kutatása pedig a világ legfényűzőbb repülőtereire volt kíváncsi. A tanulmányt készítő csapat a lista elkészítéséhez  a világ 1800 repülőterét elemezte, leginkább arra fókuszálva, hogy azok mennyi és milyen minőségű kényelmi szolgáltatást kínálnak.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szakértő | legjobb | hely | ülés | legrosszabb

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram