Close
Kiderült, mely európai országokban a legrosszabb a levegő minősége

Kiderült, mely európai országokban a legrosszabb a levegő minősége

A repülőtértől való távolság, a szállodai kínálat, a helyi gasztronómia és a programlehetőségek döntő szerepet játszanak akkor, amikor úti célt választunk. Mindemellett van egy másik tényező, ami szintén befolyásolhatja a döntésünket, holott erre talán nem is gondolunk: a levegőszennyezés.

A kutatások szerint a magas szintű légszennyezésnek való kitettség még akkor is káros hatással lehet az egészségünkre, különösen a szívünkre és a tüdőnkre, ha csupán pár napig ér minket. Egy friss tanulmány megvizsgálta Európa legnépszerűbb városait a levegő szennyezettségének szempontjából,

az eredmények pedig igencsak meglepőek lettek.

A tanulmányt a StressFreeCarRental.com nevű autókölcsönző cég készítette. Ironikus, tekintve, hogy a járműforgalom a légszennyezés fő forrása az európai városokban. A kutatás során arra jutottak, hogy

az első öt város esetében a légszennyezettség mértéke legalább kétszerese a WHO ajánlásának.

A biztonságos mennyiség csaknem négyszeresével, 19,7 μg/m3-rel Milánó Európa legszennyezettebb városa. A második legrosszabb levegőminőség Athénban van, szorosan követi Prága, Barcelona és Berlin 12 μg/m3 körüli szinttel.

Meglepő, hogy míg a széleskörben elterjedt kerékpárhasználatról híres Amszterdam a tizedik helyre került, addig London a kanyarban sincs. Ez utóbbi eredmények tudatos erőfeszítéseket igazolnak.

Ezekben az európai városokban a legszennyezettebb a levegő:

Milánó, Olaszország
Athén, Görögország
Prága, Csehország
Barcelona, ​​Spanyolország
Berlin, Németország
Róma, Olaszország
Párizs, Franciaország
Brüsszel, Belgium
Hamburg, Németország
Amszterdam, Hollandia

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

légszennyezés | környezetvédelem | fenntarthatóság | milánó | Athén

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram