Close
Sok csodálatos német kisváros létezik, de ezek a legszebbek az összes közül

Sok csodálatos német kisváros létezik, de ezek a legszebbek az összes közül

Ha német városokról van szó, elsőként mindenkinek Berlin, München, Hamburg vagy Köln jut az eszébe, pedig a kisebbek között találhatjuk meg az igazi gyöngyszemeket.

A kisvárosokat sokan alulértékelik, jóval kevesebb figyelmet kapnak. Ezt szerette volna egy kicsit ellensúlyozni a német Travelbook, amikor arra kérte olvasóit, válasszák meg az ország legszebb kisvárosát. Elsőként persze javaslatokat vártak az olvasóktól, majd a szerkesztőség kiválasztotta azt a húsz települést, amelyre három héten keresztül lehetett voksolni.

Az első helyen több mint 10 ezer szavazattal a Szász-Anhalt tartományban található Tangermünde végzett.

Tangermünde igen régi település, kastélyának nevét már 1009-ben megemlítették. Tulajdonképpen a városka báját is ez adja, az idillikus, középkori hangulat. A lakosainak száma körülbelül tízezer fő, a Travelbook beszámolója alapján pedig igen büszke emberekről van szó, akik kötődnek a városhoz, és soha nem felejtik el, honnan származnak.

Ha turistaként érkezik valaki, mindenképpen érdemes sétálnia egyet a meghitt óvárosban, majd megtekinteni IV. Károly várának fennmaradt részeit, a belváros régi épületei közül a gótikus stílusban épült Városházát, a kéttornyú István-székesegyházat és a 12. századból megmaradt kilátótornyot.

További mesés kisvárosokért pedig Bajorországba kell ellátogatni, a második és harmadik helyezett is arrafelé található.

Ezüstérmes lett Rothenburg ob der Tauber, amelynek várfallal körülölelt óvárosa szintén középkori pompájában díszeleg. Sokak szerint ez a település tekinthető a középkori német városkák prototípusának, amelynek főterén fantasztikus sörözőket, éttermeket, pici üzleteket találhatunk.

A dobogó harmadik fokára Dinkelsbühl léphetett fel, amely – az előbb említett Rothenburggal együtt – része a Romantikus Út (németül Romantische Straße) néven ismert témaútvonal északi felén fekvő három leghíresebb történelmi városnak. Ha a teljes rangsor érdekel, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

település | kisváros | legszebb | Tangermünde | lista

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram