Close
Sok csodálatos német kisváros létezik, de ezek a legszebbek az összes közül

Sok csodálatos német kisváros létezik, de ezek a legszebbek az összes közül

Ha német városokról van szó, elsőként mindenkinek Berlin, München, Hamburg vagy Köln jut az eszébe, pedig a kisebbek között találhatjuk meg az igazi gyöngyszemeket.

A kisvárosokat sokan alulértékelik, jóval kevesebb figyelmet kapnak. Ezt szerette volna egy kicsit ellensúlyozni a német Travelbook, amikor arra kérte olvasóit, válasszák meg az ország legszebb kisvárosát. Elsőként persze javaslatokat vártak az olvasóktól, majd a szerkesztőség kiválasztotta azt a húsz települést, amelyre három héten keresztül lehetett voksolni.

Az első helyen több mint 10 ezer szavazattal a Szász-Anhalt tartományban található Tangermünde végzett.

Tangermünde igen régi település, kastélyának nevét már 1009-ben megemlítették. Tulajdonképpen a városka báját is ez adja, az idillikus, középkori hangulat. A lakosainak száma körülbelül tízezer fő, a Travelbook beszámolója alapján pedig igen büszke emberekről van szó, akik kötődnek a városhoz, és soha nem felejtik el, honnan származnak.

Ha turistaként érkezik valaki, mindenképpen érdemes sétálnia egyet a meghitt óvárosban, majd megtekinteni IV. Károly várának fennmaradt részeit, a belváros régi épületei közül a gótikus stílusban épült Városházát, a kéttornyú István-székesegyházat és a 12. századból megmaradt kilátótornyot.

További mesés kisvárosokért pedig Bajorországba kell ellátogatni, a második és harmadik helyezett is arrafelé található.

Ezüstérmes lett Rothenburg ob der Tauber, amelynek várfallal körülölelt óvárosa szintén középkori pompájában díszeleg. Sokak szerint ez a település tekinthető a középkori német városkák prototípusának, amelynek főterén fantasztikus sörözőket, éttermeket, pici üzleteket találhatunk.

A dobogó harmadik fokára Dinkelsbühl léphetett fel, amely – az előbb említett Rothenburggal együtt – része a Romantikus Út (németül Romantische Straße) néven ismert témaútvonal északi felén fekvő három leghíresebb történelmi városnak. Ha a teljes rangsor érdekel, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom