Close
Ezeken a tengerpartokon pofozgatni kell magunkat, hogy ébren vagyunk-e

Ezeken a tengerpartokon pofozgatni kell magunkat, hogy ébren vagyunk-e

Mutatunk öt elragadó tengerpartot a világ melegebbik feléből.

Railay Beach, Thaiföld 

Thaiföld nem csak kulturális látnivalóival, hanem elviselhető melegével és selymes homokkal borított strandjaival csalogat.

Phuket az ország legnagyobb és egyben legnépszerűbb szigete, ahol a turisták által agyonlátogatott vízpartok mellett kis keresgéléssel bőven találni érintetlennek tűnő szakaszokat is.

A titokzatos Railay Beachen hatalmas kúpkarsztok nőnek ki a földből, a tengerből kiemelkedő mészkőoszlopok pedig kellemes hűsölést biztosítanak.

Nem véletlenül kapta a Dél gyöngyszeme nevet: a mészkőhegyekkel együtt esőerdők, pálmakertek, fehér tengerpartok és az azúrkék víz teszi paradicsomivá az állapotokat.

Kék öböl, Mauritius

Mauritius önmagában az álomsziget kategóriájába tartozik. A mélykék óceán közepén fekszik Afrika keleti partjaitól mintegy háromezer kilométerre.

Természeti adottságai miatt szinte varázserővel bír: a korallzátonyok, a fehér homokos strandok, a vulkanikus hegyek, a banánültetvények, a jacarandafák vagy a hibiszkuszbokrok láttán pofozgatni kell magunkat, hogy ébren vagyunk-e egyáltalán.

A picinyke smaragdzöld sziget klímája valahol a trópusi és a szubtrópusi között helyezkedik el félúton, hűsítő délkeleti szelével legyezgeti az orcánkat.

Shell Beach, Ausztrália

Nem csupán gyönyörű, hanem egyben különös is az Ausztrália nyugati részén található, száztíz kilométer hosszú partszakasz.

A végtelennek tűnő hófehér strandot ugyanis kagylók borítják.

Több ezer éve tartó folyamatként mosta ki a víz a több milliónyi, természetes úton elpusztult kagyló héját a szárazföldre, miután a víz magas sótartalma lehetővé teszi a kagylók elszaporodását, a ragadozók számára pedig nem igazán kompatibilis ez a környezet.

A Denham városától negyvenöt kilométerre található Shell Beachen kívül mindössze egy olyan öböl létezik a nagyvilágban, melyet teljes egészében beborítanak a kagylók.

Cayo Largo, Kuba

A nosztalgikus hangulatú ország északnyugati részén fekszik a huszonöt kilométer hosszú és három kilométer széles korallsziget.

Azon kevés kubai strandok közé tartozik, mely ideális búvóhely a tömegiszonyban szenvedőknek, hiszen valamiért ide nem özönlenek az emberek.

Puha és fehér homok, smaragdzöld színű víz, változatos vízalatti világ jellemzi a “Hosszú szigetet”, ahol a búvárkodáson, a horgászáson és a pihenésen kívül kis túlzással semmi mást sem lehet csinálni, szórakozóhelyek sincsenek.

Talán nem is baj.

Aitutaki

Az Amerikai Szamoa és Francia Polinézia között megbúvó, összesen tizenöt kis szigetből álló, háromszög alakú szigeten mindössze kétezren élnek.

Lenyűgöző pálmafás strandjai és türkizszínű lagúnái ellenére valahogy megmenekült a tömegturizmustól. Vízpartján szintén szériatartozék a fehér homok, plusz a környéken található a Cook-szigetek legrégebbi temploma.

Aitutaki a Kincs, ami nincs című Spencer–Hill-klasszikus szigetét juttatja eszünkbe, ahol négy nagy kincs egészen biztosan megtalálható: a napfény, a tenger, az öröm és a szerelem.

(Fotók: AFP)

cayo largo | Aitutaki | kék öböl | kuba | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram