Ezek voltak idén a legvonzóbb városi úti célok

Többek között a turizmus, a fenntarthatóság, a gazdasági teljesítmény, az egészség és biztonság alapján rangsorolták a világ legnépszerűbb városait.

Az Euromonitor International globális piackutató vállalat elkészítette Top 100 City Destinations Index 2023 című listáját, amelyen egyértelműen Európa tarolt: az első tíz helyezettből hét város található itt, az első helyen Párizzsal, a száz országból pedig hatvanhárommal képviselteti magát a kontinens. A tízes listára nem európaiként csak Dubaj került fel a második, Tokió a negyedik és New York a nyolcadik helyen.

Ázsia ugyanakkor jól szerepelt a top húszban, mivel Szingapúr (tizenegyedik), Szöul (tizennegyedik), Oszaka (tizenhatodik) és Hongkong (tizenhetedik) is felkerült a listára. Tokió először került be a top tízbe, ami a jelentés szerint a turisztikai infrastruktúra javulásának, a Covid-19-hez kapcsolódó szabályozások enyhülésének és a jen gyengülésének is köszönhető.

A top százas listán négy újonc is helyet kapott: Washington a negyvennyolcadik, Montreal a hatvannyolcadikként, Santiago a nyolcvannyolcadikként, Vilnius pedig a kilencvenkettedikként.

Vilnius

A nemzetközi turisták számát tekintve Isztambul vezeti a listát, majd London és Dubaj következik.

A legnagyobb éves növekedést Hongkong érte el, ahová 2495 százalékkal több látogató érkezett, mint 2022-ben, de Bangkok 142 százaléka is meggyőző.

Így alakult az első húsz város listája:

1. Párizs, Franciaország

2. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

3. Madrid, Spanyolország

4. Tokió, Japán

5. Amszterdam, Hollandia

6. Berlin, Németország

7. Róma, Olaszország

8. New York, Egyesült Államok

9. Barcelona, Spanyolország

10. London, Egyesült Királyság

11. Szingapúr

12. München, Németország

13. Milánó, Olaszország

14. Szöul, Dél-Korea

15. Dublin, Írország

16. Oszaka, Japán

17. Hongkong

18. Bécs, Ausztria

19. Los Angeles, Egyesült Államok

20. Lisszabon, Portugália

Az is kiderült nemrég, hová kell utaznunk a legjobb téli élményekért, és melyek azok a vasútállomások, ahol még a várakozás is öröm.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

város | 2023 | lista | úti cél | városok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom