Ezekbe a városokba ne utazz idén nyáron, ha elkerülnéd a tömeget

Egy friss kutatásban hasonlították össze a legnépszerűbb városokat a turisták és a helyi lakosság száma alapján, hogy megkapják a legzsúfoltabbak listáját.

Bár a turizmus általában jót tesz a gazdaságnak, egyre több város lakosai panaszkodnak a túlturizmus miatt. Sőt, sok helyen már konkrét lépéseket is tettek, hogy korlátozzák a beáramló utazók számát. A Holidu körbenézett Európában és összehasonlította a turisták számát a helyi lakosság arányával, így megkapta a leginkább túlterhelt helyek listáját.

Az élen Dubrovnik áll.

A horvát városban évente harminchat turista jut minden egyes ott élőre. A második helyen holtversenyben Velence, Bruges és Rodosz végzett, ahol huszonegy turista jut egyetlen lakosra.

Íme, a legzsúfoltabb európai városok listája

1. Dubrovnik, Horvátország
2. Velence, Olaszország
= Bruges, Belgium
= Rodosz, Görögország
5. Reykjavík, Izland
6. Firenze, Olaszország
= Heraklion, Görögország
8. Amszterdam, Hollandia
9. Dublin, Írország
10. Tallinn, Észtország

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

zsúfolt | túlturizmus | európai város | Európa | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom