Close
Ezekbe a városokba ne utazz idén nyáron, ha elkerülnéd a tömeget

Ezekbe a városokba ne utazz idén nyáron, ha elkerülnéd a tömeget

Egy friss kutatásban hasonlították össze a legnépszerűbb városokat a turisták és a helyi lakosság száma alapján, hogy megkapják a legzsúfoltabbak listáját.

Bár a turizmus általában jót tesz a gazdaságnak, egyre több város lakosai panaszkodnak a túlturizmus miatt. Sőt, sok helyen már konkrét lépéseket is tettek, hogy korlátozzák a beáramló utazók számát. A Holidu körbenézett Európában és összehasonlította a turisták számát a helyi lakosság arányával, így megkapta a leginkább túlterhelt helyek listáját.

Az élen Dubrovnik áll.

A horvát városban évente harminchat turista jut minden egyes ott élőre. A második helyen holtversenyben Velence, Bruges és Rodosz végzett, ahol huszonegy turista jut egyetlen lakosra.

Íme, a legzsúfoltabb európai városok listája

1. Dubrovnik, Horvátország
2. Velence, Olaszország
= Bruges, Belgium
= Rodosz, Görögország
5. Reykjavík, Izland
6. Firenze, Olaszország
= Heraklion, Görögország
8. Amszterdam, Hollandia
9. Dublin, Írország
10. Tallinn, Észtország

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

zsúfolt | európai város | Európa | utazás | túlturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram