Close
Elegáns pezsgés a Lánchídnál: közösen megálmodott pezsgőt mutatott be a Leo és a Sauska

Elegáns pezsgés a Lánchídnál: közösen megálmodott pezsgőt mutatott be a Leo és a Sauska

Elegantly Wasted névre keresztelte a Leo Bistro, a Leo Rooftop Bar és a Sauska Pincészet első közös gyermekét, melynek palackja extra száraz, méthode traditionelle habzót rejt, ami természetesen a Sauska tokaji dűlőiről származik, és a budafoki pincészetben készült. Hozzájutni – egyelőre – kizárólag a Leo Clark Ádám téri éttermében és tetőteraszán lehet, ahol nemcsak palackkal vagy pohárral kóstolhatjuk, hanem a Leo báros csapatának hála, koktélok alapanyagaként is bemutatkozik.

A nagyon részletgazdagon átgondolt együttműködések ritkaságnak számítanak a magyar vendéglátás piacán, ezért felüdülés, amikor olyan történettel találkozhatunk, ahol a résztvevők mindenre gondoltak.

Az Elegantly Wasted palackon egyedi rajzolt miliőbe ültették át a Sauska Pincészet tokaji dűlőit, ahol Leo – a Leo Bistro és Rooftop Bar “tulajdonosa” – cilinderben feszít. A címke színessége egyből magával ragad, és a csapat szerint, nem titkolt céljuk volt az is,

hogy a polcokon megtalálható nemzetközi vagy hazai pezsgők közül színes karakterének köszönhetően kitűnjön a sorból.

És, hogy mi került a palackba? Egy igazi nyári frissítő extra dry Sauska habzó, ami klasszikus eljárással készült. Komoly alapokra épül, a házasítás tokaji furmint, pinot noir és chardonnay, meghatározó reserve bor mennyiséggel. Napsárga szín, egyenletes gyönyözés, illatban méz, birsalma, kajszibarack és érett szőlő.

A kortyban lendület és energia, citrusok, sült alma és vanília. Vibrálóan friss és jóleső, kerek, eleven és energikus.

Könnyedségének köszönhetően az ital mind a Leo Bistro, mind a Leo Rooftop Bar koktéllapjain megtalálható egy-egy egyedi ital összetevőjenként, ami miatt érdemes elmélyedni a legújabb kreációk leírásában. Ha azonban épp nem koktélozunk, akkor rendelhetünk egy palackkal a földszinti Bistro júniusban indult hétvégi brunch-án, vagy bármilyen napszakban, amikor jólesik.

Ami konkrétan a brunchot illeti, a tradicionális fogások javarésze megtalálható az új étlapon, legyen az – kecskesajtos! – avokádó toast, a kihagyhatatlan buggyantott tojások, melyek alapja a fürjtojás, de izgalmas választás a sült alma mustárral „nyáriasított” fűszeres grillkolbász, húshagyóknak pedig a zöldségpogácsával és chipotle majonézzel tartalmassá tett vega mini burger is. A desszertek közül a csokoládé mousse-szal alaposan meglocsolt és maracujával frissített brownie-t mindenképp érdemes elmenteni a kedvencek közé.

(Fotók: Horváth Ádám, Zombori András, Chaloub Emil / Leo Budapest)

 

 

leo | menü | sauska | bistro | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram