Így néz ki ma Leonardo Da Vinci egykori rezidenciája és szőlőültetvénye Milánóban

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton vezérigazgatója jelenleg a világ leggazdagabb embere, aki nem meglepő módon meglehetősen kifinomult ízlésű ember.

A hetvenhárom éves francia milliárdos számára pedig nincs lehetetlen, legújabb szerzeménye hihetetlen történelme miatt nevezetes.

Bernard Arnault lett a Milánóban található Casa degli Atellani új tulajdonosa. Ez nem semmi, ugyanis az ingatlan Leonardo Da Vinci egykori lakhelye.

Bár még nem hozták nyilvánosságra, hogy Arnault mekkora összeget fizetett a 15. századi reneszánsz remekműért, az biztos, hogy jelentős pénzt fektetett a Casa degli Atellaniba. A fenséges birtokot az 1400-as évek végén építették,

Ludocivo „II Moro” milánói herceg adományozta Da Vincinek akkor, amikor a legendás festő Milánóban tartózkodott, hogy az utolsó vacsorán dolgozzon.

Már önmagában ez a történet is növeli a birtok értékét, de az sem vesz el belőle, hogy az elmúlt évtizedek során kiknek a kezében volt.

Az egykori lakók között vannak Olaszország legbefolyásosabb családjának a Contiknak és a Portaluppiknak a leszármazottai, akik saját ízlésüknek szerint bővítették a birtokot, ami nem mellesleg

Milánó egyik főutcáján, a Corso Magentán található, mindössze egy lépésre a lenyűgöző Santa Maria delle Grazie-tól.

A Casa degli Atellani egykor az egyetlen bortermelő birtok volt Milánó központjában. Két hektáron terül el, központi udvarral, több rezidenciával és olyan ikonikus elemekkel, mint a freskói vagy az úgynevezett "trompe l'oeil" ajtója.

Ma egy múzeum mellett hat bérelhető magánlakás is található ott. Most pedig, hogy Arnault tulajdonába került minden, nagy kérdés, hogy mi lesz ezeknek a sorsa.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Casa degli Atellani)

birtok | luxusingatlan | milánó | leonardo da vinci | LVMH

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom