Close
Így néz ki ma Leonardo Da Vinci egykori rezidenciája és szőlőültetvénye Milánóban

Így néz ki ma Leonardo Da Vinci egykori rezidenciája és szőlőültetvénye Milánóban

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton vezérigazgatója jelenleg a világ leggazdagabb embere, aki nem meglepő módon meglehetősen kifinomult ízlésű ember.

A hetvenhárom éves francia milliárdos számára pedig nincs lehetetlen, legújabb szerzeménye hihetetlen történelme miatt nevezetes.

Bernard Arnault lett a Milánóban található Casa degli Atellani új tulajdonosa. Ez nem semmi, ugyanis az ingatlan Leonardo Da Vinci egykori lakhelye.

Bár még nem hozták nyilvánosságra, hogy Arnault mekkora összeget fizetett a 15. századi reneszánsz remekműért, az biztos, hogy jelentős pénzt fektetett a Casa degli Atellaniba. A fenséges birtokot az 1400-as évek végén építették,

Ludocivo „II Moro” milánói herceg adományozta Da Vincinek akkor, amikor a legendás festő Milánóban tartózkodott, hogy az utolsó vacsorán dolgozzon.

Már önmagában ez a történet is növeli a birtok értékét, de az sem vesz el belőle, hogy az elmúlt évtizedek során kiknek a kezében volt.

Az egykori lakók között vannak Olaszország legbefolyásosabb családjának a Contiknak és a Portaluppiknak a leszármazottai, akik saját ízlésüknek szerint bővítették a birtokot, ami nem mellesleg

Milánó egyik főutcáján, a Corso Magentán található, mindössze egy lépésre a lenyűgöző Santa Maria delle Grazie-tól.

A Casa degli Atellani egykor az egyetlen bortermelő birtok volt Milánó központjában. Két hektáron terül el, központi udvarral, több rezidenciával és olyan ikonikus elemekkel, mint a freskói vagy az úgynevezett “trompe l’oeil” ajtója.

Ma egy múzeum mellett hat bérelhető magánlakás is található ott. Most pedig, hogy Arnault tulajdonába került minden, nagy kérdés, hogy mi lesz ezeknek a sorsa.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Casa degli Atellani)

Bernard Arnault | birtok | milánó | luxusingatlan | LVMH

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram