Close
Ő a világ leggazdagabb embere

Ő a világ leggazdagabb embere

Bernard Arnault, az LVMH, azaz a Moët-t, a Hennessyt és a Louis Vuitton-t tömörítő cégcsoport társalapítója, elnöke és vezérigazgatója lett ismét a világ leggazdagabb embere.

Arnault letaszította a trónjáról Elon Muskot is a Forbes szerint 190 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával. Természetesen Musk sem szorul sajnálatra, nettó vagyona jelenleg 174 milliárd dollárra tehető.

A szakértők szerint ennek oka az, hogy míg a Tesla részvényeinek árfolyama ötvennégy százalékot zuhant ebben az évben, addig

az LVMH részvényei stabilak tudtak maradni

az Egyesült Államokban és Európában tapasztalható erőteljes eladások miatt. A luxuspiac ebben az évben jövedelmező tudott maradni, annak ellenére, hogy a drámaian megnövekedő infláció sokakat arra kényszerített, hogy változtassanak vásárlási szokásaikon.

A harmadik leggazdagabb ember az adatok szerint az indiai iparmágnás, Gautum Adani (133,3 milliárd dollár), mögötte az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos áll (114,8 milliárd dollár), a top ötös listát pedig a legendás befektető, Warren Buffett (107,4 milliárd dollár) zárja.

(Forrás: Bosshunting, fotó: Nathan Laine/Bloomberg, Getty Images)

embere | részvény | louis vuitton | divat | leggazdagabb

FOLYTASD EZZEL

Kijátszhatók az arcfelismerő szoftverek ezekkel a ruhákkal

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram