Close
Alapos felbolydulást keltett ebben a kelet-európai országban Elon Musk

Alapos felbolydulást keltett ebben a kelet-európai országban Elon Musk

Az egész egy Twitter-poszttal kezdődött.

Történt ugyanis, hogy az Aesthetica nevű fiók posztolt egy fotót a festői belogradcsiki erődről, ehhez pedig Musk azt a kommentet fűzte, hogy bizonyára az Elden Ring videojátékban is szerepelt a látványosság. A belogradcsiki önkormányzatnak és Bulgária turisztikai miniszterének, Ilin Dimitrovnak több sem kellett, rögtön meghívta a milliárdost, hogy ismerje meg a régió alulértékelt, ám gazdag turisztikai kínálatát.

Könnyen lehet, hogy a látogatás meg is valósul, ugyanis az innen nem messze, Stakevci településen található Oná étterem egy levelet posztolt a Facebook-oldalán, melyet állítólag a SpaceX nevében írtak, és egy 2023 áprilisi asztalfoglalásról szól. Az e-mailben azt írják, hogy

jövő év tavaszán meglátogatnák a bolgár régiót, és a kirándulás keretében ülnének be az étterembe,

ahol a facebookos fotók tanúsága szerint egyébként bitcoint is elfogadnak.

Az Oná a posztban a helyi hatóságokat is megszólította, arra kérve őket, hogy hajtsanak végre további fejlesztéseket a környéken. Mint írják: „Nem kevés idő, körülbelül öt hónap van arra, hogy leaszfaltozzák legalább a főutcát romos kis falunkban, és kicseréljenek néhány száz méternyi csővezetéket.”

A belogradcsiki erőd tényleg olyan, mintha egy fantasykönyv lapjairól bújt volna elő, de Bulgária emellett más érdekességeket is tartogat: például Európa egyik legolcsóbb síterepét, vagy leghíresebb hálókocsis vonatát.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Oná/Facebook)

 

belogradcsik | Elon Musk | Bulgária

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram