Close
Visszatér Európa leghíresebb hálókocsis vonata

Visszatér Európa leghíresebb hálókocsis vonata

Két izgalmas várost köt össze ez az egzotikus utazás.

A járvány kezdetekor, 2020 márciusában függesztették fel, és két év után, idén április 25-én indult újra az Isztambul és Szófia közötti éjszakai vonat, melyet a török és a bolgár ​​vasúttársaság közösen üzemeltet. Az expressz tizenegy-tizenkét óra alatt teszi meg az ötszázhatvan kilométeres utat az isztambuli Halkalı állomás és Szófia központja között.

Szófia

Mint az egyetlen jelentős vasúti összeköttetés Törökország és a kontinentális Európa között, az útvonal nagy népszerűségnek örvend az Interrail-bérlettel utazók körében is.

A vonaton egy-, két- és négyszemélyes hálókocsik közül lehet választani, az előbbi kettőben minihűtő és mosdókagyló is van.

A kétszemélyes kupé ára harminchat euró (13 650 forint), a jegyeket viszont csak személyesen lehet megvenni a szófiai vagy isztambuli állomáson legkorábban hatvan nappal az indulás előtt.

Isztambul

A vonatok naponta 18:30-kor indulnak Szófiából, és másnap 5:34-kor érkeznek Isztambulba, ahonnan 21:40-kor indulnak vissza, és másnap reggel 9:35-kor érkeznek meg Szófiába.

Ha törökországi nyaralást tervezel, ezekkel az ételekkel hangolódhatsz, és már csak azért is érdemes fontolóra venni ezt az úti célt, mert itt találjuk a világ legolcsóbb tengerpartját.

(Források: TimeOutHurriyet Daily News.com, képek: Unsplash)

Szófia | vonat | törökország | Bulgária | Isztambul

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram