Close
Letarolná az elektromos autók piacát a Volkswagen

Letarolná az elektromos autók piacát a Volkswagen

A Volkswagen személyautó-üzletága 2020-ban több mint 212 ezer legalább részben elektromos hajtásrendszerű, ezenbelül csaknem 134 ezer tisztán elektromos (BEV) autót szállított ki világszerte.

Az előző évi eladásokat dinamikusan meghaladó értékesítést a márka vezérigazgatója már fordulópontnak értékeli az elektromobilitás felé vezető folyamatban. Ralf Brandstätter szerint a Volkswagen jó úton halad célkitűzése megvalósításában, hogy piacvezetővé váljon a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású gépkocsik szegmensében. “Minden más vállalatnál jobban képviseljük a vonzó és megfizethető elektromos mobilitást” – jelentette ki.

A 2020-ban kialakult nehéz piaci környezetben a Volkswagen – mindenfajta hajtásrendszert tekintetbe véve – mintegy 5,328 millió személyautót szállított ki ügyfeleinek világszerte, ez nagyjából tizenöt százalékos csökkenés a megelőző évhez viszonyítva.

A közleményben kiemelik: a részben elektromos hajtásrendszerű gépkocsi eladása tavaly 158 százalékkal, a tisztán elektromosaké pedig 197 százalékkal nőtt 2019-hez képest.

A Volkswagen személyautó-üzletág 2020-ban kilenc új elektromos és hálózatról tölthető hibrid (plug-in hybrid) modellel jelent meg a piacon, a BEV- és a hibrid modellek részesedése így már a márka teljes kiszállításainak 12,4 százalékát érte el Európában, a 2019. évi 2,3 százalék után.

A márka legnépszerűbb modellje 56 500 eladott járművel az ID.3 volt, bár csak szeptemberben érkezett a piacra, ezt mintegy 41 300 darabbal követte az e-Golf2, illetve mintegy 24 ezer autóval a Passat GTE3.

Az idén további modellekkel bővül az alternatív meghajtású kínálat a márkánál: érkezik a ID.4, amely a márka első teljesen elektromos világautója, valamint új BEV-modellek és plug-in hibridek.

A márka magyarországi importőre, a Porsche Hungaria tájékoztatása szerint tavaly Magyarországon 547 villanyhajtású Volkswagen modell kelt el, ezzel a márka piacvezetővé vált a magyarországi elektromobilitásban, tizennyolc százalék a teljesen elektromos autók piacán.

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy 2022-re minden jelentős járműszegmensben kínál majd a moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő elektromos gépkocsikat, 2025-ig csak Volkswagen márkajelzéssel húsz elektromos modellt vezetnek be, 2025-re pedig éves szinten legalább másfél millió elektromos gépkocsi értékesítése szerepel a tervekben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Wheelsage, Nagy Gergely)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom