Close
Letarolná az elektromos autók piacát a Volkswagen

Letarolná az elektromos autók piacát a Volkswagen

A Volkswagen személyautó-üzletága 2020-ban több mint 212 ezer legalább részben elektromos hajtásrendszerű, ezenbelül csaknem 134 ezer tisztán elektromos (BEV) autót szállított ki világszerte.

Az előző évi eladásokat dinamikusan meghaladó értékesítést a márka vezérigazgatója már fordulópontnak értékeli az elektromobilitás felé vezető folyamatban. Ralf Brandstätter szerint a Volkswagen jó úton halad célkitűzése megvalósításában, hogy piacvezetővé váljon a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású gépkocsik szegmensében. “Minden más vállalatnál jobban képviseljük a vonzó és megfizethető elektromos mobilitást” – jelentette ki.

A 2020-ban kialakult nehéz piaci környezetben a Volkswagen – mindenfajta hajtásrendszert tekintetbe véve – mintegy 5,328 millió személyautót szállított ki ügyfeleinek világszerte, ez nagyjából tizenöt százalékos csökkenés a megelőző évhez viszonyítva.

A közleményben kiemelik: a részben elektromos hajtásrendszerű gépkocsi eladása tavaly 158 százalékkal, a tisztán elektromosaké pedig 197 százalékkal nőtt 2019-hez képest.

A Volkswagen személyautó-üzletág 2020-ban kilenc új elektromos és hálózatról tölthető hibrid (plug-in hybrid) modellel jelent meg a piacon, a BEV- és a hibrid modellek részesedése így már a márka teljes kiszállításainak 12,4 százalékát érte el Európában, a 2019. évi 2,3 százalék után.

A márka legnépszerűbb modellje 56 500 eladott járművel az ID.3 volt, bár csak szeptemberben érkezett a piacra, ezt mintegy 41 300 darabbal követte az e-Golf2, illetve mintegy 24 ezer autóval a Passat GTE3.

Az idén további modellekkel bővül az alternatív meghajtású kínálat a márkánál: érkezik a ID.4, amely a márka első teljesen elektromos világautója, valamint új BEV-modellek és plug-in hibridek.

A márka magyarországi importőre, a Porsche Hungaria tájékoztatása szerint tavaly Magyarországon 547 villanyhajtású Volkswagen modell kelt el, ezzel a márka piacvezetővé vált a magyarországi elektromobilitásban, tizennyolc százalék a teljesen elektromos autók piacán.

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy 2022-re minden jelentős járműszegmensben kínál majd a moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő elektromos gépkocsikat, 2025-ig csak Volkswagen márkajelzéssel húsz elektromos modellt vezetnek be, 2025-re pedig éves szinten legalább másfél millió elektromos gépkocsi értékesítése szerepel a tervekben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Wheelsage, Nagy Gergely)

gyár | autó | német | volkswagen | elektromobilitás

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram