Levendulaszedésre és falatozásra csábít a Balaton egyik legszebb levendulaföldje

Szedd magad hétvége levendulákkal, hozzá szikrázó napsütés, pazar balatoni panoráma és csodás fogások. Mi kell még?

Dúsan virágzó levendulabokrok, bódító illatok, gyönyörű balatoni panoráma, grillen készült fogások, levendulafröccs és levendulaszörp – mindez a Balaton egyik ismeretlen, csodálatos kilátású magánlevendulásában, három hétvégén át.

Szentantalfa mellett, a Szent Balázs-hegyen Laszip Tamás informatikus hobbiból telepített a háza mellé levendulákat, a birtokot pedig évről évre megnyitja szedd magad hétvégékre. Idén is kinyílik az informatikus levendulásának kapuja: három nyári hétvégén át szedhetjük és ehetjük magunkat degeszre a Balaton mellett.

A birtokon az informatika és a levendula kéz a kézben jár: a tulajdonos saját fejlesztésbe kezdett, melynek végeredménye egy saját kertészeti robot, aki segít a gyomok kapálásában. Ha ellátogatsz, megismerheted a kis Bors (ökröcske) névre keresztelt robotot, aki talán jövőre már mindent egyedül elvégez a levendulaföldön.

„Pénzt nem, de sok munkát és örömet szerez nekem a levendulaföld. Először csak az alkotás örömét kaptam meg: egy ötletből elhatározás, abból terv, majd megvalósítás, végül gyönyörű virágos kert lett. A szedd magad akciók során pedig fantasztikus látni azt a sok száz embert, akiknek mosolyt csalok az arcára egy csokor levendulával, egy deci levendulaszörppel, néhány kedves szóval.

Itt, a levendulásban szerintem mindenki egy kicsit megváltozik. Szinte mindenki tudtán kívül belép a slow life mozgalomba, és leáll, lelassít. Ki akarja élvezni azt az időt, amit itt tölt. Voltak párok, akik órákon át csak feküdtek a fűben, és mosolyogtak a lila mezőre.

Sok a rendszeres vendég, akik évről évre visszatérnek; voltak, akik egy hétvége mindhárom napján jöttek. Nagyon meg tudom érteni őket, a Nivegy-völgynek különös varázsa van”

– mondja a tulajdonos.

A hétvégéken a Borganika séfje, Pancsovay Zita gondoskodik a fenséges fogásokról. Többek között készülnek mártogatós válogatásokkal helyi alapanyagokból, lesz baba ganoush, mentás fehérbab hummusz, zöldborsó pesztó, mini bajorkolbász levendulás almachutneyval, mellé zöldségbatonok és laposkenyér. A desszerteket is érdemes kivárni: grillezett barack kecskesajttal, mandulás morzsával és persze egy csipet levendulával.

A helyszínen továbbá lehet majd szörpöt vásárolni, valamint olajszappant és egyéb helyi terméket – ha kedved támad, részt vehetsz a levendulaolaj lepárlásában is. Ha pedig már teleszedted a kosarad, akkor elnyúlhatsz az egyik pokrócon vagy nyugágyon, és kérhetsz egy pohár frissítő levendulaszörpöt vagy a szomszédos Gergely Borház biogazdálkodással készült borából egy levendulafröccsöt, és élvezheted a táj magával ragadó szépségét.

Mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében a szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve szerint készülnek, biztosítanak kézfertőtlenítőt, és a távolságtartásra is ügyelnek.

A levendulást a következőképp lehet megközelíteni: Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit Levendulás zászló is jelöl. Onnantól pedig csak követni kell az irányítótáblákat. GPS koordináták: szélesség: 46.9154034813, hosszúság: 17.687156006.

Nyitvatartás:
Péntek: 10:00–19:00
Szombat: 9:00–19:00
Vasárnap: 9:00–18:00

Árak:
Tizennyolc centiméteres papírzacskó megtöltve: 1000 forint
Kiskosár megtöltve: 3000 forint
Egész bokor: 5000 forint

Úgyhogy ha kedvet kaptál, akkor ezt a három dátumot írd fel a naptáradba: 2020. június 12–14., június 19–21. és június 26–28.!

Ez is érdekelhet:
Minden, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartál

Valljuk be, sokan ábrándoztunk már róla, hogy végigutazzuk a föld leghosszabb vasútvonalát. Most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kontinenseket átszelő, bakancslistás vonatútról.

balaton | szedd magad | levendula | levendulaszedés | szent balázs hegy

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom