Close
Idén két hétvégére is megnyit a Balaton legtitkosabb levendulása

Idén két hétvégére is megnyit a Balaton legtitkosabb levendulása

Amikor fürdeni még csak a legelszántabbak mernek, gyümölcsből csak a koraikat élvezhetjük, a levendula virágzása mégis elindítja a nyarat.

Már hagyománnyá vált június közepén a levendulázás a Szent Balázs-hegyen, az idei mégis kicsit más lesz. A hideg és esős tavasz miatt későbbre csúszik a virágzás, de mindenképpen lilába fordul a kis parcella. Örömöt szerez ez annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Laszip Tamás tulajdonos és hobbi kertész saját örömére telepítette a levendulákat, de úgy döntött, a virágzást megosztja azokkal, akik ugyanúgy szeretik ezt a növényt, és a látványt, mint ő.

– Idén is megnyitja jelképes kapuját a szedd-magad akciónk, amikor ismét egy deci levendula szörppel, néhány kedves szóval várunk mindenkit. Számítani kell arra, hogy a levendulásban mindenki egy kicsit megváltozik, itt mindenki lelassul, mosolyog, mintha csak egy nyugalom terápián venne részt ebben a negyed- fél- egy órában, amit itt tölt. Sokan már rendszeres vendégek, évről-évre visszatérnek, vannak, akik a hétvége mindhárom napján jönnek. És nagyon meg tudom érteni őket, hiszen a Nivegy völgynek különös varázsa van. Sokaságra számítunk, és hogy mégse legyen nagy a zsúfoltság, aki teheti pénteken jöjjön, Mindent olcsóbban adunk – mondja.

Hol?

Szent Balázs-hegyen, Szentantalfa fölött, táblák jelölik az utat.

Mikor?

2021. június 18-19-20-án és 25-26-27-én (péntek, szombat, vasárnap) reggel 9-től este 7-ig.

Mit, mennyiért?

Papír táskányi levendula 1500 Ft.- (pénteken 1000 Ft.-)

Vászon táskányi levendula 2000 Ft.- (pénteken 1500 Ft.-)

Levendula olaj – mérettől függően 1000 Ft-tól 2000 Ft-ig

Ebéd a grillről – napi áron.

(Fotók: Búza Virág)

 

balaton | levendulaszüret | titkos | program | ajánló

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram