Close
Idén két hétvégére is megnyit a Balaton legtitkosabb levendulása

Idén két hétvégére is megnyit a Balaton legtitkosabb levendulása

Amikor fürdeni még csak a legelszántabbak mernek, gyümölcsből csak a koraikat élvezhetjük, a levendula virágzása mégis elindítja a nyarat.

Már hagyománnyá vált június közepén a levendulázás a Szent Balázs-hegyen, az idei mégis kicsit más lesz. A hideg és esős tavasz miatt későbbre csúszik a virágzás, de mindenképpen lilába fordul a kis parcella. Örömöt szerez ez annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Laszip Tamás tulajdonos és hobbi kertész saját örömére telepítette a levendulákat, de úgy döntött, a virágzást megosztja azokkal, akik ugyanúgy szeretik ezt a növényt, és a látványt, mint ő.

– Idén is megnyitja jelképes kapuját a szedd-magad akciónk, amikor ismét egy deci levendula szörppel, néhány kedves szóval várunk mindenkit. Számítani kell arra, hogy a levendulásban mindenki egy kicsit megváltozik, itt mindenki lelassul, mosolyog, mintha csak egy nyugalom terápián venne részt ebben a negyed- fél- egy órában, amit itt tölt. Sokan már rendszeres vendégek, évről-évre visszatérnek, vannak, akik a hétvége mindhárom napján jönnek. És nagyon meg tudom érteni őket, hiszen a Nivegy völgynek különös varázsa van. Sokaságra számítunk, és hogy mégse legyen nagy a zsúfoltság, aki teheti pénteken jöjjön, Mindent olcsóbban adunk – mondja.

Hol?

Szent Balázs-hegyen, Szentantalfa fölött, táblák jelölik az utat.

Mikor?

2021. június 18-19-20-án és 25-26-27-én (péntek, szombat, vasárnap) reggel 9-től este 7-ig.

Mit, mennyiért?

Papír táskányi levendula 1500 Ft.- (pénteken 1000 Ft.-)

Vászon táskányi levendula 2000 Ft.- (pénteken 1500 Ft.-)

Levendula olaj – mérettől függően 1000 Ft-tól 2000 Ft-ig

Ebéd a grillről – napi áron.

(Fotók: Búza Virág)

 

FOLYTASD EZZEL
A Zala-völgye legfinomabb borait is megkóstolhatjuk a Nyitott Porták Éjszakáin
Most hétvégén rendezik Budapest "legkellemesebb" futóversenyét
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom