Close
Az egész nyári szezonra lezárják Budapest legdélebbi Duna-hídját

Az egész nyári szezonra lezárják Budapest legdélebbi Duna-hídját

Lezárják a nyári szezonra Budapest legdélebbi Duna-hídját, a Deák Ferenc hidat, ugyanis a szerkezet felújítása nem a tervek szerint sült el. A Műegyetem mérései alapján csakis így lehet majd biztosítani a híd hosszú távú használatát.

Az M0 autóút hídja nagyon nagy forgalmat bonyolít le – a déli és keleti országrészből ezen az útvonalon keresztül tartanak sokan a Balaton irányába –, ezért nagy érvágás lehet, hogy pont a nyári turisztikai szezonra nem számolhatunk vele.

Az egykor hárosi Duna-hidat tavaly márciusában adták át a felújítását követően, azonban nem sokkal később lezárták elővigyázatosságból, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem segítségével vizsgálni kezdték a műszaki állapotát. Majd utómunkálatok és próbaterheléses tesztelések után, folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett forgalomba helyezték ideiglenesen.

A Deák Ferenc híd (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint március 22. és június 14. között a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján zárják le a szélső forgalmi sávot, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit. Majd a tervek szerint

június 15. és szeptember 1. között a híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldalhídját zárják le teljesen

a beavatkozások megvalósításának idejére.

Ebben az időszakban a térségben közlekedők kétszer két sávon haladhatnak a Deák Ferenc híd déli, azaz az M5 autópálya felé vezető oldal hídján. A forgalmi terelések teljes időszakában a kerékpáros és gyalogos forgalom fenntartása biztosított lesz. Ha minden a terv szerint halad, szeptember 1-től mindkét hídon, teljes értékűen haladhat majd a forgalom mindkét irányban, mind a négy forgalmi sávon.

A Lánchidat is korszerűsítik:

(Forrás: Magyar Építők, Spabook)

magyarország | híd | felújítás | budapest | Deák Ferenc híd

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram