Close
Az egész nyári szezonra lezárják Budapest legdélebbi Duna-hídját

Az egész nyári szezonra lezárják Budapest legdélebbi Duna-hídját

Lezárják a nyári szezonra Budapest legdélebbi Duna-hídját, a Deák Ferenc hidat, ugyanis a szerkezet felújítása nem a tervek szerint sült el. A Műegyetem mérései alapján csakis így lehet majd biztosítani a híd hosszú távú használatát.

Az M0 autóút hídja nagyon nagy forgalmat bonyolít le – a déli és keleti országrészből ezen az útvonalon keresztül tartanak sokan a Balaton irányába –, ezért nagy érvágás lehet, hogy pont a nyári turisztikai szezonra nem számolhatunk vele.

Az egykor hárosi Duna-hidat tavaly márciusában adták át a felújítását követően, azonban nem sokkal később lezárták elővigyázatosságból, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem segítségével vizsgálni kezdték a műszaki állapotát. Majd utómunkálatok és próbaterheléses tesztelések után, folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett forgalomba helyezték ideiglenesen.

A Deák Ferenc híd (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint március 22. és június 14. között a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján zárják le a szélső forgalmi sávot, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit. Majd a tervek szerint

június 15. és szeptember 1. között a híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldalhídját zárják le teljesen

a beavatkozások megvalósításának idejére.

Ebben az időszakban a térségben közlekedők kétszer két sávon haladhatnak a Deák Ferenc híd déli, azaz az M5 autópálya felé vezető oldal hídján. A forgalmi terelések teljes időszakában a kerékpáros és gyalogos forgalom fenntartása biztosított lesz. Ha minden a terv szerint halad, szeptember 1-től mindkét hídon, teljes értékűen haladhat majd a forgalom mindkét irányban, mind a négy forgalmi sávon.

A Lánchidat is korszerűsítik:

(Forrás: Magyar Építők, Spabook)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom