Close
És azt tudtad, hogy létezik egy sziget, ahol szinte minden lila?

És azt tudtad, hogy létezik egy sziget, ahol szinte minden lila?

Még a nagymamák is.

Egy őshonos virág adta az inspirációt a dél-koreai Banwol- és Bakji-szigetek lakóinak, hogy lilára fessék a házaikat, az útjaikat, a hídjaikat, valamint levendulát és őszi rózsát ültessenek el mindenhová, hogy ezzel vendégeket csalogassanak a szigetekre.

Sikerült: a Lila-szigetekként ismertté vált hely azóta Dél-Korea egyik turistamágneseként tündököl.

“A hozzánk hasonló idős embereknek kissé magányos életük van itt, mivel szinte az összes fiatal elhagyta a várost – mondta egy hetvenkilenc esztendős helyi lakos, aki több mint hatvan éve él Bakji szigetén. – Örülök, hogy fiatalok és gyerekek érkeznek ide. Mind olyanok, mintha az unokáim lennének.”

Az apró, nyugodt szigeteknek alig több mint száz lakosa van, és egy kormány által támogatott turisztikai projektre választották ki. Ennek köszönhetően a kampány 2019-es indulása óta közel félmillió látogató kereste fel a Lila-szigeteket.

Az éttermek többek között lila rizst kínálnak, és természetesen lila tányérokon szolgálják fel a fogásokat, néhányan pedig hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a lila projektbe. “Minden reggel tetőtől talpig lilába öltözöm, beleértve a fehérneműmet és a cipőmet is. És ez boldoggá tesz” – mondja egy nyolcvannyolc éves helyi, hol máshol, mint egy lila pavilonban ücsörögve.

A szigetre érkezők három lila hídon is sétálhatnak, amelyek összekötik a szigeteket. Lilára mázolt padokon pihenhetnek, ha pedig lila színű ruhában jönnek, kedvezményeket kapnak. A koronavírus-járvány miatt a dél-koreaiak most nem utazhatnak a tengerentúlra, ezért ehhez hasonló külünleges  belföldi helyeket keresnek fel. Élvezik, mert álomszerű látványként írják le, amikor talpig lilában festő nagymamák fogadják őket.

Eközben Tokió egy teljesen más árnyalatú színbe öltözik napokon belül.  És ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(Forrás: Reuters, fotók: YouTube)

lila | dél-korea | turizmus | szigetek | banwol

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom