Visszatérhet Európa kedvenc hálókocsis vonatútja

2020-ban leállították, most azonban úgy néz ki, ismét visszatér az utazók legnagyobb örömére.

Az európai vasúti közlekedés továbbra is hihetetlenül népszerű, Spanyolország pedig úgy döntött, megpróbálják újjáéleszteni a Madrid és Lisszabon közötti éjszakai járatot, amelyet a Renfe vasúttársaság még 2020-ban állított le.

A madridi Atocha pályaudvar

Meglepő tény, de igaz, hogy a két ibériai főváros között ez volt az egyetlen közvetlen vasúti kapcsolat.

A járat megszűnése óta az utasoknak legalább kétszer, de esetenként akár háromszor-négyszer is át kell szállniuk.

Ez több mint kilenc órát is igénybe vehet, ami így jóval hosszabb, mint a hét órás buszút.

A Spanyolország és Portugália közötti vasúti kapcsolatok hiánya jó ideje vitákat jelent, a projekt költséges és bonyolult, azonban az éjszakai vonat újraindítására spanyolok és portugálok egyaránt várnak. Ez ráadásul további előnyökkel is járna, a szakértők szerint javítaná a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat, de a közlekedési ágazat ökológiai lábnyomát is csökkentené.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

vonatút | hálókocsis vonat | járat | lisszabon | éjszakai vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom