Ilyen még nem volt: története során először kap ez a bájos ország Michelin-kalauzt

Hollywoodnak ott az Oscar-díj, a zeneiparnak a Grammy, de ha ételekről van szó, a Michelin elismerése a legrangosabb.

Június 13-án jelenik meg az első litván Michelin-kalauz, amelyben a hagyományos litván konyhától kezdve a nemzetközi hatásokon át a helyi, szezonális alapanyagokra összpontosító ételekig minden megtalálható lesz.

Az ellenőrök Klaipeda, Trakai, Kaunas és Vilnius környékén végeztek kutatást, és minden kiválasztott éttermet a Michelin öt kritériuma alapján értékeltek. Ezek a következők:

az alapanyagok minősége, a főzési technikák elsajátítása, az ízek harmóniája, a séf kifejezőereje és az étlap következetessége.

Litvánia most debütál, utolsó balti államként kerül be a kalauzba. Gasztronómiáján keresztül megismerhető az ország egyedülálló identitása, ami ötvözi a minőséget a hagyományokkal és az innovációval. Gina Luca Demarco, a tizenhat éve Litvániában élő olasz séf szerint az ország gasztronómiai színtere hatalmasat fejlődött, így a bejelentés időzítése ideális. A litván szakemberek igazán kitettek magukért, és a gasztronómia minden területén egyedülállót alkottak.

A gyönyörű, buja tájak, a gazdag kulturális örökség és a kiváló közlekedés mellett Litvánia változatos szálláslehetőségekkel is büszkélkedhet a glampingtól a csúcskategóriás szállodákig. Az ország ráadásul egészen különleges múzeumoknak is otthont ad, külön figyelmet szentelnek például az ördögnek, a kosárlabdának, a macskáknak és az óráknak is. De nem csak ezért érdemes bejárni a balti országot.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

litvánia | új | gasztronómia | helyi | michelin kalauz

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A csendes luxus titka: ismerd meg a Falconerit!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom