Amikor az iroda inkább digitális játéktér

Új emelettel bővült a Livesport cég prágai irodája, a tervező Studio Reaktor pedig szépen rájátszott a sport tematikára: a dizájn nem egy meccsre, sokkal inkább a felkészülést szolgáló edzésekre utal. Nézzünk is szét odabent!

A Livesport iroda kicsit olyan, mint egy konditerem, amit három rész határoz meg: a padló mintázata és a mennyezeti fények mintázata, a felszerelések, és az „elektronikus toll” nevű navigációs eszköz. Ezek a gondolatok aztán irodaszerte megjelennek a tervezési elvekben.

Vonalak

Ahogy a sportban a vonalak határozzák meg a pálya határait és egyes területeit, úgy (ebben) az irodában is kijelölik a különböző zónákat.

Így jön létre tér koncentrált tevékenységre, csapatmunkára, egyéni „felkészülésre”.

Munkaállomások, tárgyalók, kollaboratív terek, pihenőzónák váltják egymást, de vannak raktárterületek, de a vonalak az útvonalakat és bejáratokat is mutatják.

A felszerelés

Sportfelszereléseket az edzésen használják a sportolók, hogy segítsék őket az optimális felkészülésben, és a legjobb teljesítmény előcsalogatására a meccsen.

Ugyanez az irodában: az eszközök a legjobb napi rutinok és munkamódszerek kialakítását segítik.

Tárgyalók, telefonfülkék, tárolószekrények, térelválasztók jelentik az eszközkészletet. Ezek az eszközök minden dolgozó kényelmét és teljesítményét javítják.

A taktika

A harmadik vándormotívum az ún. elektronikus toll, egy navigációs rendszer, ami az újonnan érkezett „játékosok” gyors beilleszkedését és a csapattaktika megtanítását segíti.

Ez a szint a Livesport felsővezetőinek készült, akik kidolgozzák a cég „taktikáját”.

Az allegóriában beszélnek még a csapattal szinkronizáltan mozgó játékosokról, és a célok eléréséhez szükséges stratégiáról. A mozgásban segítenek a mennyezeti fények, amelyek elnavigálnak a térben, és kiemelik a lényeges elemeket. A találkozópontokat fontosságuk miatt kereszttel jelölik, és fény veszi körbe a kiemelt területeket.

Livesport iroda

Építészet: Studio Reaktor (vezető tervezők: Jakub Heidler, Jan Kačer)
Helyszín: Prága, Csehország
Hasznos alapterület: 980 m²
Átadás éve: 2023
Fotó: Studio Flusser

prága | studio reaktor | belsőépítészet | iroda | liversport

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom