Több száz bárány vonul végig ezen a hétvégén London kellős közepén

Miért nem vagyunk meglepve, hogy egy középkori, de ma is élő hagyományról van szó.

Az angoloknak van pár egészen furcsa hagyományuk (ilyen például az a most előkerült tradíció, hogy a királyi méheknek el kell mondania a méhésznek, hogy meghalt a királynő) és ez a mostani is abszolút beleillik a sorba.

A londoniak ugyanis egészen meghökkentő dolognak lehetnek szeptember 25-én, vasárnap a szemtanúi: több száz bárány fog végigvonulni a London Bridge-en.

Az évente megrendezésre kerülő Sheep Drive and Livery Fair hagyománya a középkorba nyúlik vissza, mikor a gazdák vidékről a fővárosba terelték haszonállataikat, hogy eladják a piacokon. Mikor azonban megjelentek az első autók, a tradíció kihalt, de 2013-ban a Worshipful Company of Woolmen úgy döntött, visszahozza a régi hagyományt és egy nyájat szimbolikusan átterel London kellős közepén, a London Bridge-en.

Az eseményhez kapcsolódóan a The Monumentnél vásárt tartanak, ahol gyapjúholmikat és egyéb kézműves termékeket lehet megvásárolni, melyekkel a Woolmen Charity-t támogatják a vevők. Szóval ha épp Londonban talál a vasárnap, akkor irány reggel tíz és délután négy közt a London Bridge és a Sheep Drive and Livery Fair!

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

Anglia | London Bridge | london | vonulás | bárány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom