Close
Ezen az európai reptéren már maradhat a laptop a táskában, a tusfürdő nagy flakonban

Ezen az európai reptéren már maradhat a laptop a táskában, a tusfürdő nagy flakonban

Az első brit reptér, amelyen bevezették az új biztonsági ellenőrzést.

A London City repülőtéren az utasoknak már nem kell kivenniük sem a laptopot, sem a folyadékokat a táskájukból, és eltörlik az egydecis szabályt is.

A tervek szerint 2024-re Nagy-Britannia minden nagyobb repülőterén átváltanak az új komputertomográfiás röntgentechnológiával működő gépekre, amellyel az elektronikai eszközöket és folyadékokat a kézipoggyászban is lehet ellenőrizni. Az utasok így maximum két literes kiszerelésben vihetik magukkal a  folyadéknak számító dolgokat.

Az új rendszernek köszönhetően a becslések szerint óránként harminc százalékkal több utast lehet  majd átvizsgálni, így lényegesen gyorsabban juthatunk majd át a biztonsági ellenőrzésen.

Ugyanakkor, mivel az új irányelvet a legtöbb európai reptér még nem vezette be, átszállás esetén érdemes naprakésznek lennünk a többi légikikötő irányelveivel kapcsolatban is.

Ugyanakkor biztató fejlemény, hogy Európa-szerte egyre több városban tesztelik az új szkennereket. Ha pedig nem tudsz mit kezdeni a szabadidőddel a reptéren, indulj el várost nézni!

(Forrás: Afar, képek: Getty Images)

elektronikai eszköz | repülőtér | folyadék | szabály | röntgen

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram