Close
Nagy változást vezetnek be az európai repterek a következő években

Nagy változást vezetnek be az európai repterek a következő években

Európa-szerte egyre több városban tesztelik azokat az új módszereket, amelyek mellett már nem kell kivenni a laptopot a táskából, és egy decinél több folyadék is felvihető a repülőre.

Most Spanyolországból érkeztek hírek, melyek szerint a mediterrán úti célon 2024-ben szabadulhatnánk meg ezektől a kényelmetlenségektől, így a kézipoggyászban is lehet majd bort vagy olívaolajat hazahozni.

Várhatóan először a madridi Barajas és a barcelonai El-Prat reptéren vezetik be a korszerűsítést, de Mallorca is hamar az új korszakba lép.

2025-ben Malaga, majd Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Alicante, Ibiza, Bilbao, Menorca következik, majd 2026-ban Valencia.

Az új, röntgensugaras 3D-szkennerek nagy pontossággal térképezik fel a táskák belsejét, és felismerik a robbanóanyagokat is.

Eközben Spanyolországban nemcsak  a repterek, de a földi közlekedés is fejlődik, miközben számos járaton ingyen lehet utazni.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

repülőtér | biztonsági ellenőrzés | laptop | folyadékkorlát | folyadék

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram